Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ) για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της πόλης διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις από τις 14 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 5 Ιανουαρίου 2019, με τον τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη μας».

Κατά το διάστημα αυτό, προγραμματίζονται να υλοποιηθούν καλλιτεχνικές, μουσικές εκδηλώσεις, παιδικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και λοιπές εκδηλώσεις. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ψυχαγωγία των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου, η αναβίωση των εθίμων του τόπου μας, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού του τόπου μας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα τοποθετηθεί - κατάλληλα διαμορφωμένη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων - θερμαινόμενη σκηνή 200 τετραγωνικών μέτρων με εξέδρα και καθίσματα. Στον χώρο της πλατείας θα υπάρχουν επίσης τρία ξύλινα σπιτάκια όπου θα αναπτυχθούν οι παρακάτω δράσεις:
α) Σπιτάκι του «Άγιου – Βασίλη»: Ο Άγιος Βασίλης υποδέχεται τα παιδιά, παραλαμβάνει τα γράμματά τους, φωτογραφίζεται μαζί τους (χωρίς κόστος) και τους προσφέρει ζαχαρωτά.
Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη και να του δώσουν το γράμμα τους. Φέτος όσα παιδάκια ρίξουν το γραμματάκι τους στο κουτάκι του Άγιου Βασίλη θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στην κλήρωση για έξτρα Πρωτοχρονιάτικα δώρα. Ο βοηθός του, το καλό ξωτικό οδηγεί τους μικρούς μας φίλους στον Άγιο Βασίλη βγαίνουν όλοι μαζί υπέροχες φωτογραφίες και αυτός τους λέει υπέροχες ιστορίες!
β) Σπιτάκι των «Ευχών και των Παραμυθιών» (από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη): Τα παιδιά γράφουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη, διακοσμούν κάρτες με ευχές με τις οποίες στολίζουν το Δέντρο των Ευχών και ακούνε επίκαιρα παραμύθια.
γ) Σπιτάκι των «Χριστουγέννων» (από τον Εμπορικό Επιχειρηματικό Σύλλογο Επαρχίας Φαρσάλων): Ενημέρωση των πολιτών και δράσεις στήριξης της Τοπικής Αγοράς. Επίσης θα προσφέρονται στους επισκέπτες διάφορα γλυκίσματα, ζαχαρωτα και χριστουγεννιάτικα δωράκια.
Τα ξύλινα σπιτάκια, όπου θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω δράσεις, θα είναι ανοικτά για το κοινό παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα γίνονται στην Πλατεία Δημαρχείου: Στις πρωινές εκδηλώσεις 10:30 – 13:30 και στις απογευματινές εκδηλώσεις 18:00 – 21:00.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο (Πλατεία Δημαρχείου) προγραμματίζεται η λειτουργίας μικρής αγοράς (Χριστουγεννιάτικη Αγορά) με πώληση ειδών που συνάδουν με το πνεύμα των ημερών, καθώς και η έκθεση προϊόντων από Τοπικούς Παραγωγούς.