Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, κατά περίπτωση, λόγω των πρόσφατων δυσμενών καιρικών φαινομένων, των φθορών σε σημεία του οδικού δικτύου και της εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση βλαβών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

§   Επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., από ώρα 12.00΄ της 29-09-2023, απαγορεύεται η κυκλοφορία των υπερβαρέων οχημάτων (άνω των 44 τόνων μικτού φορτίου), από τον Α/Κ Συκουρίου (χ.θ. 362+061) έως τον Α/Κ Γυρτώνης (χ.θ. 367+319).

Η κίνηση όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των οχημάτων  άνω των 3,5 τόνων και μέχρι τους 44 τόνους, θα πραγματοποιείται από την αριστερή λωρίδα και στα δύο -2- ρεύματα  κυκλοφορίας.

Η κίνηση δε των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και μέχρι τους 44 τόνους, θα πραγματοποιείται με μέγιστη ταχύτητα μέχρι 80 km/h και ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση εκατό (100) μέτρων.

§   Στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης,  η κυκλοφορία, από τη χ/θ 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τη διασταύρωση Γιάννουλης – Φαλάνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα έως 30 τόνους.

Για τα οχήματα από 30 έως 60 τόνους, επιτρέπεται μοναχική διέλευσή τους και για τα οχήματα άνω των 60 τόνων, επιτρέπεται η διέλευσή τους κατόπιν ειδικής άδειας διέλευσης.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης (ρεύμα προς Λάρισα), από το ύψος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης έως και τη Γέφυρα Πηνειού, θα διεξάγεται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας.

§   Στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

(α) την επαρχιακή οδό Φαρσάλων-Βόλου από Δ.Δ. Αμπελιάς έως Δ.Δ. Παλαιόμυλου.

(β) την επαρχιακή οδό Σκοτούσας Δασόλοφου από Δ.Δ. Αγίου Κωνσταντίνου έως Δ.Δ. Σκοτούσας.

§   Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω επαρχιακές οδούς:

·      Επαρχιακή οδός Σοφού-Καλού Νερού, από τη διασταύρωσή της με την Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων έως την τοπική Κοινότητα Σοφού,

·      Επαρχιακή οδός Μύρων-Νέου Περιβολίου,

·      Επαρχιακή οδός Δοξαρά-Αγίου Γεωργίου,

·      Επαρχιακή οδός Αχιλλείου-Καλαμακίου &

·      Επαρχιακή οδός Νέου Περιβολίου-Αγναντερής.

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Πλατυκάμπου – Χάλκης, από διασταύρωση Χάλκης με την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου ως την Τ.Κ. Χάλκης.

§   Διακοπή της κυκλοφορίας στον ανατολικό και δυτικό παράδρομο του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των παραδρόμων, από το ύψος του Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 367+319) έως τα όρια του νομού Λάρισας με το νομό Μαγνησίας (χ.θ. 323+439).

§   Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, του δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. από τον Ημικόμβο Μακρυχωρίου (χ/θ 373+460) έως τον Α/Κ Ευαγγελισμού (χ/θ 377+176).

§   Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως Βελίκα.

§   Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας – Δρυμού, από τη συμβολή της με την οδό Μαυροδήμου έως τη συμβολή της με την Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης (χ/θ 42+800).

§   Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

·         στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής,

·         στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Αλεξανδρινής &

·         στην επαρχιακή οδό Ομολίου – Παλαιόπυργου.

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

§  Για τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ προς Αθήνα, πραγματοποιείται αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας με είσοδο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από την Χ/Θ 284+700 έως την Χ/Θ 291+750, λόγω φθοράς στο οδόστρωμα στη Χ/Θ 287 του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από Θεσσαλονίκη με προορισμό τον Αλμυρό, θα εξέρχονται στον κόμβο Μικροθηβών, αριστερά στην Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων, δεξιά στον ανατολικό παράδρομο ΠΑΘΕ και εν συνεχεία μέσω δυτικού παραδρόμου ΠΑΘΕ έως τον Α/Κ Αλμυρού.

§  Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω κλάδος) οδός Ιωλκού μετά τη γέφυρα του Γηροκομείου Βόλου και μέχρι τη θέση Αηδονοφωλιές.

§  Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας.

§  Η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Στεφανοβικείου – Μεγάλου Μοναστηρίου, από τη διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου μέχρι το χωριό Μεγάλο Μοναστήρι, πραγματοποιείται μόνο για τα οχήματα μέχρι 3,5 τόνων.

§  Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (Άνω κλάδος) από τη Χ/Θ 4+760 (Ανακασιά) έως τη Χ/Θ 5+810 (Άλλη Μεριά) πραγματοποιείται μόνο για τα οχήματα μέχρι 1,5 τόνο.

§  H κυκλοφορία στην Eθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από Χ/Θ 23+720 (Χάνια) έως Χ/Θ 42+180 (Ζαγορά), ισχύει για τα οχήματα κάτω των 15 τόνων.

§  Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

·     στην επαρχιακή οδό Χανίων – Δράκειας,

·     στην επαρχιακή οδό Αγίου Ονουφρίου – Μακρυνίτσας (μέσω Κουκουράβας),

·     στην επαρχιακή οδό Πορταριάς – Μακρυνίτσας,

·     στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από Χ/Θ 63+910 (Κισσό) μέχρι Χ/Θ 57+650 (Μούρεσι),

·     στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από Χ/Θ 68+690 (Μακρυράχη) μέχρι Χ/Θ 65+310 (Ανήλιο),

·     στην επαρχιακή οδό Αγριάς – Δράκειας &

·     στην επαρχιακή οδό Ζαγοράς – Πουρίου.

§  Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βελεστίνου – Μικρού Περιβολακίου, από το χωριό Χλόη και μέχρι τη διασταύρωσή της με το παράπλευρο οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ.

§  Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

–      στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας,

–      στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας, από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.

§  Η κίνηση των οχημάτων για το χωριό Ανθότοπο Αλμυρού πραγματοποιείται μέσω της γέφυρας ανάμεσα στα χωριό Νεράιδα – Ανθότοπο, μόνο για οχήματα μέχρι 3,5 τόνους.

§  Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως από τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου και μέχρι το Νηπιαγωγείο της Άλλης Μεριάς στον αριθμό 11, στην Άλλη Μεριά Μαγνησίας.

§  Στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω Κλάδος) από τη χ/θ 17+790 (Καλά Νερά) έως τη χ/θ 21+000 (Κορώπη), η διέλευση των οχημάτων γίνεται από ένα ρεύμα εναλλάξ μέσω σιδηροκατασκευασμένης γέφυρας από τον Ε.Σ. στα Καλά Νερά, με μέγιστο βάρος διέλευσης οχημάτων 16 τόνους.

§  Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στο δεξιό και αριστερό τμήμα του παράπλευρου οδικού δικτύου του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από τον Α/Κ Βελεστίνου έως τα όρια του νομού Μαγνησίας με το νομό Λάρισας, λόγω εκτέλεσης εργασιών, έως την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών στο ανωτέρω τμήμα του οδικού δικτύου.

Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

– Έχει αποδοθεί σε κυκλοφορία το σύνολο του εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου εδαφικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Τρικάλων, πλην των κατωτέρω οδών και σημείων:

Α) Επ.Ο. Καλαμπάκας – Κρύας Βρύσης από το 2ο χλμ αυτής (διασταύρωση για Δ.Δ. Αμπελίων – ύψος γέφυρας «ΔΙΑΒΑΣ») έως τη διασταύρωσή της με το 22ο χλμ Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων,

Β) Επ.Οδικό δίκτυο της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου από την διασταύρωσή του με το 28ο χλμ της Επ.Ο. Καλαμπάκας-Χρυσομηλιάς έως την Τ.Κ. Παλαιοχωρίου,

Γ) Επ.Ο. Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 35ο χλμ έως το 68ο χλμ αυτής,

Δ) Επ.Ο. Καλαμπάκας – Καστανιάς από το 20ο χλμ (ύψος γέφυρας «ΤΣΙΤΟΣ») για οχήματα άνω των 5 τόνων,

Ε) Πεζογέφυρες «Αγίου Κων/νου», «Πελέκη» ή «Αγίου Στεφάνου» και «Κουτσομηλίων» πόλεως Τρικάλων.

– Έχει αποδοθεί σε κυκλοφορία η Επ. Ο. Κεραμιδίου (Τρικάλων) – Παλαμά (Καρδίτσας) από γέφυρα Ενιπέα ποταμού έως όρια Δ.Δ. Κεραμιδίου με Δ.Δ. Παλαμά.

Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

–     Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

1) Επ. Οδ. Καρδίτσας – Λάρισας, στο τμήμα μεταξύ Ερμητσίου – Αστρίτσας για όλα τα οχήματα – (φθορά οδοστρώματος).

2) Επ. Οδ. Σταυρού – Πτελοπούλας (κατάρρευση γέφυρας).

3) Επ. Οδ. Κρύας Βρύσης – Ρούσσου (κατάρρευση γέφυρας).

4) Επ. Οδ. Μυρίνης – Γοργοβιτών (κατάρρευση γέφυρας).

5) Συνδετήρια οδός Τ.Κ. Μακρυχωρίου με τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας (φθορά οδοστρώματος).

6) Οδός 48 Ελληνοκάστρου – Αμυγδαλής (φθορά οδοστρώματος).

7) Οδός 51 Μουζάκι – Γελάνθης (φθορά οδοστρώματος).

8) Οδός 61 Κρυοπηγής – Ανθοχωρίου – Κερασιάς (φθορά οδοστρώματος).

9) Επ. Οδός Μουζακίου – Άρτας και συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα από την Τ.Κ. Βλασίου έως την Τ.Κ. Λεοντίτου (φθορά οδοστρώματος).

10) Οδός 41, από Ραχούλα προς Παλαιοζογλόπι (φθορά οδοστρώματος).

11) Επ. Οδός Μουζακίου – Αργιθέας (γέφυρα Αργύρη) για τα οχήματα άνω των 20 τόνων (φερτά υλικά – φθορά οδοστρώματος).

12) Επ. Οδός Μαγούλας Καρδίτσας – Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, λόγω υπερχείλισης υδάτων παραποτάμου Παμίσου.

13) 2ο χλμ Κ.Ο. Δρακότρυπας συνοικισμού Τρυγώνας λόγω υπερχείλισης τοπικού ρέματος – προκλήθηκαν κατολισθήσεις (πτώση φερτών υλικών – χωμάτων).

14) Περιφερειακή Οδό της Τ.Κ. Μεταμόφωσης Δήμου Παλαμά Καρδίτσας από την είσοδό της έως την έξοδό της και η κυκλοφορία προς Τ.Κ. Μαραθέας πραγματοποιείται από την οδό που διέρχεται εντός του οικισμού της Τ.Κ. Μεταμόρφωσης (εισροή υδάτων στο οδόστρωμα).

–    Δυσχέρεια κυκλοφορίας – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα εξής σημεία:

1) 1ο χιλ. Τ.Κ. Φαναρίου – Τ.Κ. Καναλίων (κατολίσθηση εντός οδοστρώματος)

2) 2ο χλμ Επ.Ο. Μαγούλας- Μ. Καλύβια (φερτά υλικά – φθορά οδοστρώματος)

3) Επ.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας από Τ.Κ. Συκεώνας έως Τ.Κ. Βούναινα (Στροφές Συκεώνας) (φθορά οδοστρώματος)

4) 2ο χλμ. Επ. Ο. Καρδίτσας – Καλλίθηρου (φθορά οδοστρώματος)

5) Επ.Οδός Κυψέλης Σοφάδων – Αμπελώνα (καθίζηση οδοστρώματος)

6) Επ.Οδός Πασχαλίτσας-Λεύκης (φερτά υλικά – φθορά οδοστρώματος)

7) Επ.Οδός Φύλλου-Κυψέλης (φερτά υλικά – φθορά οδοστρώματος)

8) Επ.Οδός Πέτρινου-Ιτέας (καθίζηση οδοστρώματος)

9) Επ. Ο. Μαγουλίτσας – Λαζαρίνας (φερτά υλικά – φθορά οδοστρώματος)

10) Επ.Ο. Τ.Κ. Καππά – Τ.Κ.  Χάρμα (κατάρρευση γέφυρας)

11) Διασταύρωση Πεζούλας προς Φυλακτή, λόγω κατολίσθησης της γέφυρας.

12) Διασταύρωση Καλύβια Πεζούλας με Κρυονέρι (ύψος Λανάρα), λόγω υπερχείλιση του ποταμού.

13) Γέφυρα Καραϊσκάκη, Μουζάκι Καρδίτσας (αποκατάσταση μόνο για τη διέλευση οχημάτων Ι.Χ.Ε. έως 5 τόνων)- (φερτά υλικά).

14) Επ.Οδός Καλυβίων Πεζούλας-Νεράιδας στο ρεύμα καθόδου υπέστη καθίζηση από 4χ/θ μέχρι 4,5 χ/θ.

15) Διακοπή κυκλοφορίας από Διασταύρωση Κρυονερίου προς Κερασιά στο ρεύμα ανόδου (φερτά υλικά – φθορά οδοστρώματος).

16) Γέφυρα Μπελοκομίτη (φερτά υλικά – φθορά οδοστρώματος)

17) Επαρχ. Οδός Μορφοβουνίου-Κερασιάς, υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα.

18) Κεντρική δημοτική οδός στην Τ.Κ.Μορφοβουνίου, υπέστη καθίζηση.

19) 1ο χλμ. Επαρχ. Οδού Μουζακίου-Αγίου Γεωργίου (κατολισθήσεις στο οδόστρωμα και φθορά οδοστρώματος)

20) Επαρχ. Οδός Κυψέλης-Πασχαλίτσας (φθορές οδοστρώματος)

21) 1ο  χιλ. Τ.Κ. Καναλίων – Τ.Κ. Μορφοβουνίου (κατάρρευση οδοστρώματος)

22) 1ο  χιλ. Τ.Κ. Αγίου Ακακίου – Λίμνης Πλαστήρα (Κατάρρευση οδοστρώματος)

23) Ε.Ο. συνοικισμού Μεταμόρφωσης Τ.Κ. Ανθηρού – Θέση Γκρόπα Νομού Τρικάλων (κατολίσθηση και κατάπτωση βουνού)

24) Κοινοτική Οδός από Τ.Κ. Βατσουνιάς  – συνοικισμός Συκιά Τ.Κ. Βατσουνιάς  (κατάρρευση τμήματος οδού, μερική κατάρρευση γέφυρας)

25) Επ.Ο. Βλοχού – Κεραμιδίου, στο ύψος μετά τη διασταύρωση προς Άγιο Δημήτριο (εισροή υδάτων στο οδόστρωμα).

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση σχετικά με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και με συμβουλές οδικής ασφάλειας.