Συγκεκριμένη δέσμευση έναντι όλων των δημοτών του Κιλελέρ για άμεση και δραστική μείωση στην τιμή του παγίου τέλους ύδρευσης ανέλαβε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Θανάσης Μούσιος.
Μιλώντας σε δυναμικές συγκεντρώσεις κατοίκων σε Μόδεστο, Μέλισσα και Μελία ο κ. Μούσιος κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι αύξησε την τιμή του νερού έως και 150% σε ορισμένες Δημοτικές Ενότητες αλλά και το πάγιο στα 20 ευρώ το δίμηνο.  « Πολύς κόσμος δυσκολεύεται να το πληρώσει και έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα όσοι δεν καταναλώνουν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος δεσμεύθηκε να προχωρήσει, δίχως χρονοτριβή, στην δραστική μείωση του παγίου τέλους αλλά και στην τιμολόγηση του νερού με την εφαρμογή ενός πραγματικού κοινωνικού τιμολογίου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. «Το να ζητάμε από έναν ηλικιωμένο που μένει μόνος στο χωριό να πληρώνει πάγιο 20 ευρώ για το νερό ενώ δεν καταναλώνει ούτε ένα κυβικό είναι σκέτος παραλογισμός» είπε ο κ. Μούσιος.


Μεταξύ άλλων εγκάλεσε τον απερχόμενο δήμαρχο, κ. Νασιακόπουλο, ότι δίχασε τις τοπικές κοινωνίες με τις πρακτικές που ακολούθησε, χωρίζοντας τον κόσμο σε «δικούς μας» και «δικούς τους». « Από την επομένη των εκλογών όλοι οι δημότες θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση από εμάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε κανέναν στο περιθώριο, να προσφέρουμε εκδουλεύσεις σε ημετέρους και να εγκαταλείψουμε πολίτες επειδή δεν θα μας ψηφίσουν. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις λογικές για πάντα» κατέληξε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ».
Ειδική αναφορά έκανε ο Θανάσης Μούσιος και στην αγροτική οδοποιία τονίζοντας ότι οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι στον Δήμο Κιλελέρ είναι σε κακή κατάσταση δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύθηκε,  για στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας με στόχο τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων και όχι μόνο προεκλογικά «όπως είδαμε να γίνεται από την απερχόμενη δημοτική αρχή».