Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις μνήμης των 107 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1910 που συνδιοργανώνουν το Σάββατο 1 Απριλίου και την Κυριακή 2 Απριλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Κιλελέρ.
Αυτό έχει ως εξής:
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με την πραγματοποίηση ημερίδας το Σάββατο 1 Απριλίου στις 19:30’ στο πρώην Δημαρχείο Δημοτικής Ενότητας Κιλελέρ και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11:30΄ στο χώρο του μνημείου.
Πρόγραμμα του Σαββάτου 1 Απριλίου
Ημερίδα με θέματα: «Δασικοί Χάρτες και Δηλώσεις ΟΣΔΕ», πρώην Δημαρχείο Δημοτικής Ενότητας Κιλελέρ.
    ΩΡΑ 19:30 Προσέλευση κοινού και εισηγητών
    ΩΡΑ 20:00 Γρουσόπουλος Κω/νος, Γ.Γ. ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, θέμα «Δασικοί Χάρτες»
    ΩΡΑ 20:45 Βαλιώτης Αθανάσιος, Διευθυντής ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Τσακνάκης Πέτρος, Γεωπόνος – ελεγκτής, Ζαρμακούπης Κω/νος, Κτηνίατρος – ελεγκτής, με θέμα τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2017, Υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης.
Κυριακή 2 Απριλίου
    ΩΡΑ 11:30 Άφιξη προσκεκλημένων
    ΩΡΑ 12:00 Επιμνημόσυνη δέηση, καλωσόρισμα του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Αθανασίου Νασιακόπουλου, χαιρετισμοί εκπροσώπων: Ένωσης Νέων Αγροτών Λάρισας, Συνεταιριστικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, Συνδικαλιστικών Κεντρικών Οργανώσεων, Χαιρετισμοί πολιτικών κομμάτων, Ομιλία Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, Ομιλία εκπροσώπου της κυβέρνησης.
    ΩΡΑ 13:30 Κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, εθνικός ύμνος
ypaithros.gr