Ο Δήμος Κιλελέρ, στοχεύοντας στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει στους δημότες και επισκέπτες του και συμβαδίζοντας με τα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα ανακοίνωσε την επέκταση του ασύρματου δικτύου ελεύθερης πρόσβασης, θέτοντας σε λειτουργία τρείς νέους κόμβους αναμετάδοσης στις δημοτικές ενότητες Πλατυκάμπου, Αρμενίου & Κιλελέρ.
Το έργο άρχισε να υλοποιείται την άνοιξη του 2015 θέτοντας σε λειτουργία αρχικά τον κόμβο της Νίκαιας, διοικητικής έδρας του Δήμου, με επτά τερματικά σημεία πρόσβασης.
Τα σημεία αυτά λειτουργούν ως τερματικά σημεία πρόσβασης στην Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας και στις τοπικές κοινότητες Πλατυκάμπου, Χάλκης, Μελίας, Σωτηρίου και Αρμενίου αλλά και ως αναμεταδότες προς τις γειτονικές κοινότητες, στις οποίες υπάρχουν επίσης τερματικά σημεία πρόσβασης στο δίκτυο.
Συγκεκριμένα,
O κόμβος Νίκαιας παρέχει πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο σε επτά (7) σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος στην Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Χάλκης.
Ο κόμβος Πλατυκάμπου παρέχει πρόσβαση στους οικισμούς Πλατυκάμπου, Γαλήνης, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Ελευθερίου και Γλαύκης.
Ο κόμβος Μελίας διασυνδέει τους οικισμούς Μελίας, Αναγέννησης, Μοδέστου και Ναμάτων.
Ο κόμβος Σωτηρίου παρέχει πρόσβαση στους οικισμούς Σωτηρίου, Αρμενίου, Αγναντερής, Νίκης, Αχιλλείου και Καλαμακίου (σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο διασύνδεσης των κοινοτήτων Μεγ. Μοναστηρίου, Κιλελέρ, Μέλισσας, Λοφίσκου και Νέου Περιβολίου).
Για την κατασκευή του δικτύου χρησιμοποιήθηκε σύγχρονος εξοπλισμός, ο οποίος υποστηρίζει συνολική ταχύτητα μεταγωγής μεγαλύτερη των 150Mbpsγια την ταυτόχρονη παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης σε πολλαπλούς χρήστες. Η λειτουργία του δικτύου διασφαλίζεται μέσω σύγχρονων μηχανισμών κρυπτογράφησης και επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση και έλεγχο της ορθής λειτουργίας του. Οι κεραίες που χρησιμοποιούνται λειτουργούν στα επιτρεπτά επίπεδα ενέργειας καθώς ακολουθούν τις προδιαγραφές που ορίζει η ΕΕΤΤ και είναι πλήρως συμμορφωμένες με την Ελληνική νομοθεσία.
Η πρόσβαση στο δίκτυο είναι ελεύθερη και δωρεάν, με απεριόριστο χρονικό όριο και μπορεί να γίνει μέσω οποιασδήποτε συσκευής με δυνατότητα WiFi, όπως π.χ φορητοί υπολογιστές, smartphones, tablets κ.ο.κ.
Η σύνδεση στο δίκτυο γίνεται με ελάχιστα βήματα, μέσω της εισαγωγικής σελίδας σύνδεσης των χρηστών, η οποία και περιέχει όλες τις απαραίτητες οδηγίες και πληροφορίες για τη λειτουργία του δικτύου.
Με αφορμή την επέκταση του ασύρματου δικτύου ελεύθερης πρόσβασης (WiFi) ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα που οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, τα smartphone και τα tablet αναδεικνύονται σε εξαιρετικό μέσο επικοινωνίας και το παγκόσμιο δίκτυο ενώνει όλη τη γη, καταργεί τις αποστάσεις, διακινεί ένα απεριόριστο πλήθος γνώσεων, πληροφοριών και ιδεών, σήμερα που οι «ταξιδιώτες» του κυβερνοχώρου είναι ταυτόχρονα πομποί και δέκτες σε μια, χωρίς όρια, επικοινωνία, σήμερα που οι πληροφορίες αντλούνται χωρίς φραγμούς , χωρίς τη διαμεσολάβηση μηχανισμού επεξεργασίας και διαμόρφωσής τους, ο Δήμος Κιλελέρ κάνει ένα βήμα μπροστά ακολουθώντας την εξέλιξη της εποχής.
Οι συνδημότες μου, αλλά και όλοι οι πολίτες που βρίσκονται ή θα βρεθούν στον Δήμο Κιλελέρ, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα σύγχρονο εργαλείο το οποίο τους βοηθάει στην οργάνωση της παραγωγής και διευκολύνει τον προγραμματισμό. Συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και διευκολύνει τις ανάγκες της διοίκησης και της επαγγελματικής οργάνωσης ενώ παράλληλα παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε πληροφόρηση και ψυχαγωγία. 
Ευελπιστούμε ότι μέσα στο προσεχές εξάμηνο θα επεκτείνουμε το ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης (WiFi) στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Κιλελέρ, καθιστώντας τον έτσι έναν σύγχρονο Δήμο-πρότυπο προς όφελος των πολιτών του και της αναπτυξιακής του προοπτικής».
Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τα σημεία πρόσβασης στο δωρεάν δημόσιο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Κιλελέρ μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου: www.kileler.gov.gr