Ξεκίνησε από τη Νίκαια, την έδρα του Δήμου Κιλελέρ, ο καθαρισμός και η διαχείριση της παρόδιας αυτοφυούς βλάστησης.
Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου των οικισμών έχει αναπτυχθεί παρόδια βλάστηση (αυτοφυής και μη) η οποία καθιστά επικίνδυνη την διέλευση οχημάτων και πεζών ενώ παράλληλα υποβαθμίζει και την αισθητική εικόνα του οικιστικού περιβάλλοντος, έχει δρομολογηθεί η συστηματική αποκλάδωση, ο καθαρισμός και η επεξεργασία των επικίνδυνων κλαδιών και της αυτοφυούς βλάστησης στους κοινόχρηστους χώρους (δημοτικοί οδοί, πεζοδρόμια κ.λπ.) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Για το σκοπό αυτό έχει ήδη δοκιμασθεί πιλοτικά με επιτυχία σε μεγάλο μέρος της έδρας του Δήμου, τη Νίκαια, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (μηχάνημα έργου/μπουρντουροκόφτης βαρέως τύπου, καταστροφέας βαρέως τύπου με κάδο συλλογής υπολειμμάτων χωρητικότητας 20m3, μικρός φορτωτής καθαρισμού και μηχανικό σάρωθρο) και επίκειται η υπογραφή σύμβασης για την επέκτασή του σε όλο το Δήμο Κιλελέρ. Τα τεμαχισμένα υπολείμματα θα αποθηκεύονται κατάλληλα για  μελλοντική τους αξιοποίηση ως εδαφοβελτιωτικό.
Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, κατά τη διάρκεια της επιστασίας των εργασιών όπου συνοδεύονταν από τους αντιδημάρχους Σ. Καλέτσιο, Ι. Πινάκα και Αν. Ρεντζιά καθώς και από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Αχ. Πουρνάρα δήλωσε:
«Ο Δήμος Κιλελέρ έχει ως βασική του προτεραιότητα την βελτίωση της εικόνας των οικισμών, την ασφάλεια του οδικού δικτύου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  των κατοίκων του. Γι’ αυτό προσπαθούμε και βελτιώνουμε τις συνθήκες καθημερινότητας των πολιτών που αφορούν την καθαριότητα και το πράσινο. Κάνουμε διαρκείς παρεμβάσεις τις οποίες οι πολίτες τις αντιλαμβάνονται και τις υποστηρίζουν.

Στόχος μας από την αρχή της ανάληψης της δημοτικής αρχής ήταν είναι ένας δήμος καθαρός, νοικοκυρεμένος και με αισθητική στους δρόμους, στις πλατείες, στα πάρκα και τα πράσινα σημεία. Και αυτόν τον στόχο τον πέτυχαμε. Το σίγουρο είναι ότι διαρκώς αναζητούμε και βρίσκουμε λύσεις που βελτιώνουν την εικόνα του Δήμου μας».