Μία ακόμη πρόσκληση για την πραγματοποίηση ανοιχτού, δημόσιου διαλόγου (τηλεοπτικό ντιμπέιτ) ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Κιλελέρ απευθύνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ», Θανάσης Μούσιος.
Θέτει, μάλιστα, ερωτήματα για την επιμονή του απερχόμενου δημάρχου, Θανάση Νασιακόπουλου, να αρνείται τη δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημότες και ο ίδιος ο Δήμος Κιλελέρ.
Πιο συγκεκριμένα, σε νέα, δημόσια πρόσκλησή του ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος, τονίζει:
« Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Νασιακόπουλος, ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει επί παντός επιστητού, να αναφερθεί σε «έργα» που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και σε «χορό εκατομμυρίων» που δεν του ανήκουν, που δεν έχει δισταγμό να σχολιάσει πολιτικές συμπεριφορές, αγνοώντας τον πυρήνα της δικής του συμπεριφοράς, ο δήμαρχος που περισσότερο επικρίνει και κατακρίνει, χωρίς να έχει προβεί, ούτε μια φορά, σε αυτοκριτική, δεν βρήκε ούτε μια λέξη, για να απαντήσει στη δημόσια πρό(σ)κλησή μας για δημόσια αντιπαράθεση!
Τι φοβάται ο κ. Νασιακόπουλος;
Δεν γνωρίζει πως ο δημόσιος διάλογος είναι υποχρέωση όλων όσων διεκδικούν την ψήφο των πολιτών;
Έχει κάποιον ιδιαίτερο λόγο να κρύβεται;
Πιστεύει πως κρυπτόμενος θα καταφέρει να σκεπάσει την εκκωφαντική του απουσία πέντε χρόνων, από την καθημερινότητα των πολιτών;
Οι μεγαλόστομες δηλώσεις περί δημοκρατίας και συμμετοχής, τα δημόσια καλέσματα για να νικηθεί η αποχή, αυτή η γάγγραινα της δημοκρατίας, δεν μετράνε αν δημόσια δεν αποδεικνύεις πως είσαι διατεθειμένος να υπερασπιστείς τα δημοκρατικά κεκτημένα.
Καλούμε, για μια ακόμη φορά, τον κ. Νασιακόπουλο σε ανοιχτό, δημόσιο, διάλογο μαζί με όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Κιλελέρ, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να συγκρίνουν και να κρίνουν τις θέσεις όλων μας.
Ο κ. Νασιακόπουλος όσο και να θέλει να κρύβεται δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει τη «βάσανο» των πολιτών. Άλλωστε αυτοί είναι οι τελικοί κριτές.»