Τις πληγείσες περιοχές από τον παγετό  της 17ης Φεβρουαρίου 2021στην τοπική κοινότητα Καλαμακίου και σε ευρύτερες περιοχές του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου και γεωπόνων του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τους αντιδημάρχους ΔΕ Αρμενίου - Κιλελέρ Γιάννη Μπακαλόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκο Χονδρονάσιο.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες και  καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρωνκαι εξέτασε την πορεία των καλλιεργειών.

Διαπιστώθηκε αρχικά εκτεταμένη ζημιά στις δεντροκαλλιέργειες, ιδιαίτερα στις αμυγδαλιές αλλά και σε  άλλες καλλιέργειες.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ  θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, εκτιμούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά.

Ο αντιδήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με  τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.

Την επιτόπου επιστασία των ζημιών έκαναν ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας Μιχάλης Λιόντος και ογεωπόνος, επόπτης του Νομού, Γιώργος Σαμαράς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της ΤΚ Καλαμακίου Ευθύμιος Χάμοςκαθώς και αγρότες της περιοχής.

Παράλληλα από τους γεωπόνους του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ ανακοινώθηκε ότι οι αγρότες  των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά από τον παγετό της 17ης Φεβρουαρίου2021 μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημίας ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και την Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021.

Τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανταποκριτών είναι τα εξής:

Δημοτικές Ενότητες Αρμενίου, Πλατυκάμπου: Στάθη Ευαγγελή, τηλ.2410921214

Δημοτικές Ενότητες Νίκαιας, Κραννώνα: Σταμάτη Αναστασία, τηλ. 2410921214

Δημοτική Ενότητα Κιλελέρ: Τόπη Χρυσούλα , τηλ. 2413505800