Ο Μ.Λ.Σ. Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης», την Κυριακή 20 Ιανουαρίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους παρευρισκομένους.
Ιδιαίτερη και ξεχωριστή τιμή ήταν η βράβευση του Νικιώτη Δασκάλου – Συγγραφέα κ. Κων/νου Παπακωνσταντίνου για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Νίκαιας. Την βράβευση προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Κατερίνα Σταυροθεοδώρου, η οποία έκανε αναφορά στο βιογραφικό και πλούσιο συγγραφικό του έργο, με ιδιαίτερη μνεία στα βιβλία που σχετίζονται με τη γενέτειρά του και τόνισε πως αποτελεί σημαντικό πνευματικό κεφάλαιο του τόπου μας και παράδειγμα προς μίμηση.
Μίλησε επίσης για τον κ. Παπακωνσταντίνου ο πρώην δήμαρχος του δήμου Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας με εκτενή αναφορά στο βιβλίο: «Θεόκλητος Φαρμακίδης – Δάσκαλος του γένους» και παρέθεσε εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Τόνισε ότι μεταξύ του έργου που έχει προσφέρει γενικότερα η οικογένεια του κ. Παπακωνσταντίνου στη Νίκαια, η γυναίκα του Άλκηστη δωρίζει μετά θάνατον ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στη Λάρισα, προκειμένου τα έσοδα του ενοικίου να διατίθενται για την ενίσχυση των φτωχών και άπορων φοιτητών από τη Νίκαια.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος του δήμου Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκαιας κ. Βασιλική Πιλάτου, ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Μούσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ανυφαντή Ζωή, κ. Ζαχαριάς Ιωάννης και κ. Καρυούδης Γιώργος, καθώς και μέλη του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου.
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.