Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε μία ιδιαίτερα αντίξοη χρονιά για τον πολιτισμό, πιστό στο ραντεβού του με το θεατρικό κοινό,παρουσίασε και φέτος δύο μοναδικά έργα σε τρεις παραστάσεις το καθένα.

Η έναρξη έγινε με την  εξωφρενική κωμωδία «Λουκουμάδες με μέλι»  και η συνέχεια με το εξαιρετικό έργο «Θεέ μου τι σου κάναμε» το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη αντιρατσιστική  γαλλική ταινία του 2014.  Και τα δύο έργα σκηνοθέτησε ο Άκυς Μητσούλης.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος που παρακολούθησε τις παραστάσεις  των έργων οι οποίες φέτος δόθηκαν  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αυλής του νηπιαγωγείου στη Νίκαια μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «… για ακόμα μια χρονιά, πρωτόγνωρο για τα θεατρικά δρώμενα της περιοχής, μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα καταφέρνει και ανεβάζει δύο θεατρικά έργα!

Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο που επετεύχθη,σε μια δύσκολη χρονιά και για τον πολιτισμό, με την διαρκή προσπάθεια και τη συνεχή εργασία όλων των συντελεστών. Το σίγουρο είναι ότι διανύσαμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό δεκαήμερο.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι μόχθησαν για να επιτύχουν το αποτέλεσμα το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι απόλαυσε το θεατρόφιλο κοινό».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου με αφορμή το πέρας των παραστάσεων δήλωσε ότι «…πάντα θέταμε τον πολιτισμό ως πρώτη προτεραιότητα. Φέτος το καλοκαίρι , μετά από ένα δύσκολο χειμώνα σε συνθήκες πρωτόγνωρες με το ξέσπασμα της πανδημίας, ο πολιτισμός είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Ο πολιτισμός δεν σταματάει, ανοίγει τους δρόμους που θα μας φέρουν πιο κοντά. Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου με 30 ανθρώπους που συμμετέχουν στις παραστάσεις ήταν και φέτος , στον καιρό της μετά – πανδημίας, πανέτοιμο.

Παρών… Συμμετείχε σε αυτή τη μαγική διαδικασία που λέγεται θέατρο. Θέατρο όπου ηθοποιοί και θεατές γίνονται ένα και όπου ο πολιτισμός  χαράζει τα μονοπάτια για την ολοκλήρωση της ανθρώπινης οντότητας».

Οι παραστάσεις, όπως και κάθε παράσταση του το Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ,  σε μία περίοδο κρίσης όπου ο πολιτισμός πρέπει και οφείλει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, δόθηκαν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τηρήθηκαν όλες τις οδηγίες περί θεατρικών παραστάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.