Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε χτες το τριήμερο Φεστιβάλ Σκόρδου στον Πλατύκαμπο Λάρισας.
Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, σε μια προσπάθεια ταύτισης του τοπικού προϊόντος με την πολιτιστική παράδοση της περιοχής, συμμετείχαν η τοπική Κοινότητα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Σύλλογος Γυναικών οι ομάδες σκορδοπαραγωγών και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Πλατυκάμπου.
«Τα τέσσερα τελευταία χρόνια από την ανασύστασή του, το φεστιβάλ έχει πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας, και μεγάλη απόδειξη αποτελεί το πλήθος των επισκεπτών στον Πλατύκαμπο», τόνισε ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, κατά την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στο χαιρετισμό του. «Σκοπός του φεστιβάλ, πρόσθεσε, είναι μέσα από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα να προβληθεί το τοπικό, παραδοσιακό σκόρδο Πλατυκάμπου και άλλα προϊόντα της περιοχής. Φιλοδοξούμε η εμβέλειά του να ξεπεράσει τα όρια του νομού Λάρισας, όπως έγινε και με το «σκόρδο Πλατυκάμπου» που είναι πλέον πανελληνίως γνωστό.

Το σκόρδο είναι ένα προϊόν με προστιθέμενη αξία, τόσο στην οικονομία της περιοχής, όσο και στην κοινωνία αλλά και την υγεία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους του φορείς που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις και είμαι πεπεισμένος ότι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν τα τοπικά προϊόντα, αλλά και να διασκεδάσουν με τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα που οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει. Το ιδιαίτερο για τη φετινή γιορτή είναι ότι συμμετέχουν οι περισσότεροι φορείς του Πλατυκάμπου και ότι προβάλλονται και άλλα τρόφιμα-αγαθά του τόπου μας (όσπρια, μέλι κ.λπ.), σε μία προσπάθεια να συνδεθεί η τοπική παραγωγή με το συνεταιριστικό πνεύμα»
Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αχ. Χατζούλης, ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατυκάμπου Δ. Καρατσίβος και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και αντιδήμαρχος Κιλελέρ Γ. Κουκούτσης.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων βραβεύτηκε για την προσφορά του στο Συνεταιριστικό Κίνημα ο επί σειρά ετών γραμματέας του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Κ. Μπικούλης.
Στο πλαίσιο της τριήμερης γιορτής προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα με βάση το σκόρδο, ενώ χορευτικά συγκροτήματα και λαϊκή μουσική έδωσαν παραδοσιακό τόνο στις εκδηλώσεις.