Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος τίμησε με την παρουσία του την 107η επέτειο της αιματηρής εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ στις 6 Μαρτίου το 1910, όπου απηύθυνε χαιρετισμό.
Στον χαιρετισμό του ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της επετείου και στα αιματηρά επεισόδια τα οποία έλαβαν μέρος στο χωριό Κιλελέρ και τα οποία εξαπλώθηκαν σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας αποτελώντας την κορυφαία εξέγερση της ελληνικής αγροτιάς ενάντια στην εκμετάλλευση των τσιφλικάδων.
Εκτός των άλλων, ο βουλευτής έθιξε το ασφαλιστικό και φορολογικό κομμάτι των αγροτών τονίζοντας ότι οι αλλαγές που έρχονται είναι ευνοϊκές για την πλειοψηφία των αγροτών. Συγκεκριμένα,επισήμανε ότι ισχύει ένα πλαίσιο τριών ειδών αφορολογήτου(για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2016). Το ένα αφορά τις επιδοτήσεις, του Β’ Πυλώνα, που όπως είπε είναι «τελείως αφορολόγητες», το δεύτερο τις επιδοτήσεις του Β΄Πυλώνα, για το πρασίνισμα και τις συνεδεδεμένες, με αφορολόγητο ως τις 12.000 ευρώ και τέλος το εισόδημα που προκύπτει από τα έσοδα πλην όμως των εξόδων, με το αφορολόγητο να ορίζεται στα 8.500 ευρώ, που ανεβαίνει ως και τα 9.550 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό τέκνων.
Ο κ.Παπαδόπουλος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας  ότι η φιλοσοφία του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού είναι μεροληπτικά ταξική υπέρ των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ.Παναγιώτα Βράντζα.