Τα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας) επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Τριαντάφυλλο Τσινούλη και κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ομορφοχωρίου κ. Γεώργιο Μαξιμιάδη. Στην επίσκεψή της η αντιπροσωπεία του Δήμου συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα και την Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κ. Ευθυμία Καλογήρου, όπου τους παρέδωσαν τις αιτήσεις των κατοίκων του Ομορφοχωρίου για τη σύνδεση της περιοχής με το φυσικό αέριο.
Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι η εταιρεία θα προβεί άμεσα στην καταγραφή ενδιαφέροντος και τη σχετική αποτύπωση της περιοχής. Με την επικύρωση του ενδιαφέροντος των υποψήφιων καταναλωτών προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές μελέτες και ο προγραμματισμός της επέκτασης κατασκευής του δικτύου εντός του 2018.
Παράλληλα η αντιπροσωπεία του δήμου παρέδωσε τέσσερις ακόμη φακέλους με υπογεγραμμένες αιτήσεις από τους κατοίκους του Μελισσοχωρίου, της Γαλήνης, του Πλατυκάμπου και της Χάλκης προκείμενου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες μελέτες εκ μέρους της εταιρείας.
Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση, για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων από το δίκτυο διανομής περιοχών, είναι η έγκριση του κανονιστικού πλαισίου από το αρμόδιο υπουργείο για τη χρήση του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).