Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ολυμπιονίκεια 17» που γίνονται προς τιμήν της παραολυμπιονίκου Δέσποινας Μπατζανούλη η οποία κατάγεται από τη Χάλκη.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Χάλκης, υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ την Δέσποινα Μπατζανούλη βράβευσε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τις προσπάθειες του συλλόγου ο οποίος δεν ξεχνά τη σημαντική στιγμή, της κατάκτησης ολυμπιακού μεταλλίου. Τόνισε δε ότι ο Δήμος θα στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που αναδεικνύουν τόσο τα πολιτιστικά στοιχεία του τόπου όσο και τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες.
Εμφανίστηκαν τα Χορευτικά συγκροτήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης με χοροδιδασκάλους τους Σ. Καραβασίλη και Μ. Τσακνάκη, του Ομίλου Ερευνών Πηλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού Τρικάλων «η Πρόοδος» και η χορωδία του Συλλόγου της Χάλκης υπό τη διεύθυνση του Μ. Σαρακατσάνου.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και βραβεύτηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Χάλκη οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Τ. Τσινούλης, Κ. Φιλιππούλης και Κ. Χατζηκωνσταντινού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αχ. Χατζούλης, Χ. Χατζούλης. Ρ. Κομήτσας και Β. Χατζούλης οι πρόεδροι των ΤΚ Χάλκης και Πλατυκάμπου Αχ. Παπαθεοχάρης και Δ. Καταρτσίβος τα μέλη του ΤΣ Χάλκης Αλ. Ζουμπελούλης και Ελ. Κορδοκλάς και πλήθος κόσμου.