Ένα όνειρο ζωής, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, έγινε πραγματικότητα για τον πρώην Δήμαρχο Κιλελέρ, Νίκαιας και Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας Ρίζο Κομήτσα, καθώς, το διήμερο 25-26/1, εισήλθε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, σε ηλικία 64 ετών, διά χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Ρίζου τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς παρουσία πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του  κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα στην Ανατολή ανατέλλει μια καινούργια σελίδα, που θα γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία του τόπου.

Στην εποχή του ορθολογισμού και της εκκοσμίκευσης, που οι πολλοί αρνούνται την παρουσία του Θεού στην ζωή τους και δεν θέλουν την Εκκλησία ενεργή και ζώσα, ένας άνθρωπος των κοινών, ζητά να γίνει Παπάς σε ένα χωριό.

Είναι κι αυτό ένα ακόμα θαύμα στη ζωή μας, μια ακόμα απάντηση του Θεού στην κρίσιμη εποχή μας…».

Ο Σεβασμιώτατος, στην συνέχεια, επεσήμανε στον νέο Πρεσβύτερο μερικές διαφορές, που θα έχει πλέον στην ζωή του: «μέχρι τώρα, με την ψήφο του λαού, είχες στα χέρια σου μια εξουσία.

Από τώρα θα έχεις μόνο διακονία και ποτέ εξουσία. Η αποστολή σου μέχρι σήμερα ήταν να ασχολείσαι με τα εφήμερα πράγματα των ανθρώπων, Πλέον, θα ασχολείσαι με τις αιώνιες ψυχές των ανθρώπων.

Ως πολιτικός άρχοντας, τηρούσες το γράμμα του Νόμου. Πλέον, φεύγεις από τον Νόμο και έρχεσαι στην Χάρη. Δεν καλείσαι να τηρήσεις το γράμμα του Νόμου, αλλά την οικονομία της αγάπης του Θεού, γιατί ο Θεός είναι αγάπη και την δική Του αγάπη και το έλεος οφείλεις να προσφέρεις στις ψυχές, που θα αναλάβεις να καθοδηγείς.

Ο Θεός ήρθε για όλους μας και κανέναν δεν εξαιρεί. Γι’ αυτό και συ οφείλεις μόνο να ενώνεις, χωρίς την παραμικρή διάκριση, όλους θα καλείς στην σωτηρία, γιατί ο Χριστός σταυρώθηκε για όλους τους ανθρώπους…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον νέο Πρεσβύτερο το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και ανακοίνωσε ότι π. Ρίζος θα υπηρετεί, πλέον, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης