Πριν ακόμα την έναρξη του αλωνισμού των σιτηρών ξεκίνησαν από την αντιδημαρχία τεχνικών έργων, σε συνεργασία με τις αντιδημαρχίες των ΔΕ του Δήμου Κιλελέρ, οι εργασίες που αφορούν στην πυροπροστασία των τοπικών Κοινοτήτων.
 Ισοπεδωτές (γκρέιντερ) δημιούργησαν ζώνες πυροπροστασίας και συντήρησαν δρόμους έτσι ώστε να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε επικίνδυνα σημεία για εκδήλωση πυρκαγιάς. Επίσης χορτοκοπτικά μηχανήματα καθάρισαν τους δημόσιους χώρους από χόρτα, επικίνδυνα για ανάφλεξη.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κ. Χατζηκωνσταντίνου σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους των ΔΕ Β. Βισβίκη, Τ. Τσινούλη και Χ. Τσιχίτα και τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας - δημοτικό σύμβουλο Ι. Κουκούτση είχαν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν την πρόοδο των εργασιών και να εκφράσουν την ικανοποίηση τους για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των έργων που επιτελούνται.
Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος δήλωσε ο υπηρεσιακός μηχανισμός του Δήμου είναι σε επιφυλακή, και λόγω του καύσωνα των ημερών, να αντιμετωπίσει πιθανές έκτακτες καταστάσεις. Επισήμανε δε ότι οι σιτοκαλλιεργητές οφείλουν να σχηματίσουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα θερισμένα κτήματά τους γιατί εάν αυτά καούν από μια πιθανή ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κινδυνεύουν να χάσουν τις επιδοτήσεις που τους αντιστοιχούν σύμφωνα με τη ρητή οδηγία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Δήλωσε επίσης ότι ο Δήμος Κιλελέρ σύντομα θα συγκαλέσει σύσκεψη – διαβούλευση για τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα καλεστούν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης, οι διοικητές τους ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ Θ. Καπρέλης και Θ. Κουρεμπές, ο διευθυντής σχεδιασμού και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών Φ. Θεοδώρου με τους οποίους είχε εκτενή συνάντηση – συζήτηση για το φλέγον θέμα στα γραφεία τους στην Αθήνα. Θα καλεστούν να συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.