«Υπάρχει εναλλακτική λύση και για τη χώρα και για την περιφέρεια και για την κοινωνία. Αυτήν αρχίζει εδώ» ανέφερε κατά το χαιρετισμό του, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στη Λάρισα, ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Εκκινώντας την ομιλία του με μια αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών, «το έγκλημα στα Τέμπη είναι ο λόγος που αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, «στηρίζοντας μια παράταξη που διοίκησε τη χώρα σωστά».

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα. Αξίζουν μια καλύτερη μεταχείριση και ανταπόκριση από τους κυβερνώντες τους» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε». Στον αντίποδα, «αξίζουμε μια καλύτερη χώρα και το θέμα είναι πως την στήνουμε αυτήν την καλύτερη χώρα;» διερωτήθηκε, για να σχολιάσει πως «εσείς, όταν ξυπνάτε εδώ στη Θεσσαλία, με το ζύγι τρώτε; Με το ζύγι του 41%;».

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι βαθιά λαϊκό και το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στη χώρα αυτή είναι η δύναμή μας», λέγοντας πως τα μέλη του κόμματος εξέλεξαν έναν «ανεξάρτητο Πρόεδρο. Πέντε μήνες προσπαθούν να δολοφονήσουνε το χαρακτήρα μου και πέντε μήνες το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκθέτουν τον εαυτό τους» παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, περιγράφοντας ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτουν τρεις άξονες παρεμβάσεων.

Αρχικά, την νομοθετική παρέμβαση, κατόπιν την επικοινωνιακή ανάδειξη των θεμάτων, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναφέρει πως «ευτυχώς πλέον έχουμε ένα μεγάλο μεγάφωνο» και τέλος ένα «εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης». «Οι καλύτερες ιδέες βγαίνουν από την κοινωνία και πρέπει να τις αναδεικνύουμε» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, για να σημειώσει ότι «τουλάχιστον να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση».

Την ίδια ώρα, «οι αγρότες βιώνουν μια τεράστια αδικία πουλούν προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να υπογραμμίσει πως «οι άνθρωποι αυτοί είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στα ζητήματα της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ενώ για το αντικείμενο του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου, «θα παρουσιάσουμε έναν νέο μοντέλο συνεργατισμού» και «θα συζητήσουμε και για δίκτυα και υποδομές», κατέληξε.

Οι τρεις παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπογράμμισε ότι «υπάρχουν τρεις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε ως μία αξιωματική αντιπολίτευση:

Το πρώτο είναι η νομοθετική παρέμβαση, ερωτήσεις που κάνουμε σε Βουλή και Ευρωβουλή. Το κάνουμε, πολλές φορές δεν απαντάνε στις ερωτήσεις που κάνουμε, πολλές φορές δεν μαθαίνετε ότι το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να το αναδεικνύουμε

Δεύτερο είναι η επικοινωνιακή ανάδειξη προβλημάτων, παρατυπιών, που ευτυχώς πλέον έχουμε ένα μεγάλο μεγάφωνο που μπορεί να μεταλαμπαδεύει στον κόσμο. Το κάνουμε

Το τρίτο είναι να φτιάξουμε μία εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ιδέες που να έχουν γεννηθεί κομματικά. Υπάρχει φιλοσοφία, υπάρχει προτεραιοποίηση, οι καλές ιδέες βγαίνουν από την κοινωνία και πρέπει να τις αναδεικνύουμε. Μετά γίνονται κυβερνητικό πρόγραμμα, μία εναλλακτική λύση. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το συνέδριο θα παράγει τέτοιες ιδέες. Τουλάχιστον να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει μία εναλλακτική λύση».

protothema.gr