Τιμώντας το παρελθόν, το γνωρίζουμε στους νέους, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα του αγρότη και το υγιές, δυναμικό κομμάτι μας, τόνισε ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακός σε κλίμα συγκίνησης μα και χαράς και αισιοδοξίας στον χαιρετισμό του στην βράβευση των πρώην προέδρων του Συλλόγου & στην ετήσια κοπή πίτας.

Παρόν στην εκδήλωση, η που στέφτηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου στο «Μύλο 1927», έδωσαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτιστικής και αθλητικής ηγεσίας, καθώς και πρόεδροι συλλόγων.

Με χαιρετισμό του Προέδρου του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνου Γιαννακού άνοιξε η εκδήλωση, ο οποίος αφού ευχήθηκε Καλή & Ευλογημένη Χρονιά, ευχαρίστησε το πλήθος κόσμου, που τίμησε την εκδήλωση, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί ένα μήνυμα προς τους νέους, ώστε να συνεχίσουν δυναμικά για τη Θεσσαλία και τον Γεωπονικό κλάδο.

Ο κ. Γιαννακός δήλωσε συγκινημένος από την αγάπη των συναδέλφων και του κόσμου στο δύσκολο έργο του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας και ανέφερε ότι: «Βρίσκομαι με το ΔΣ στην ευχάριστη θέση και το ιερό καθήκον να τιμήσουμε τους διατελέσαντες προέδρους από την ίδρυσή του το 1970 έως σήμερα.

Είναι τιμή και για μας, που αποτελούμε τον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας, του οποίου την σπουδαιότητα μου επιβεβαιώνει και η Αθήνα, όπου συχνά βρίσκομαι για θέματά μας. Το κύρος του Συλλόγου, που δημιούργησαν οι πρώην πρόεδροι με τα Δ.Σ. τους, είναι πολύ μεγάλο και μας δίνει το έναυσμα να κρατήσουμε ψηλά, όσα παραλάβαμε και να τα πάμε και εμείς ανοδικά.

Στην σημερινή εποχή, που είναι πολύ δύσκολη για την Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές, η σπουδαιότητα του Συλλόγου μας γίνεται ακόμη βαρύτερη, καθώς καλείται να βγει μπροστά.

Να οδηγήσει σε λύσεις μαζί με την πολιτική ηγεσία, ώστε να απαλύνει τις πληγές του αγροτικού κόσμου. Ας είμαστε αισιόδοξοι, καθώς τιμώντας το παρελθόν, το κάνουμε γνωστό στους νέους, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα του αγρότη και το υγιές δυναμικό κομμάτι του Συλλόγου μας.»

Στην συνέχεια τιμήθηκαν οι παρακάτω πρόεδροι του Συλλόγου: ο αείμνηστος Κώστας Κωστόπουλος, ο κ. Γιάννης Σειραγάκης, ο κ. Χαράλαμπος Μπακούλας, ο κ. Χριστόδουλος Καναβός, ο κ. Φώτης Γραβάνης, ο κ. Ηλίας Καλόγηρος, ο αείμνηστος Μιχάλης Κολτσίδας, την πλακέτα παρέλαβε ο γιος του, επίσης γεωπόνος κ. Γιώργος Κολτσίδας, ο κ. Θανάσης Χατζόπουλος, ο κ. Γιάννης Ράγκος, η κα Χριστίνα Φυτιλή & ο κ. Δημήτρης Σοφολόγης.

Επίσης, τιμήθηκε για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στον Γεωπονικό Σύλλογο ο επί 24 χρόνια πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) κ. Νίκος Κακαβάς.

Με ένθερμα λόγια για την σπουδαιότητα του συλλόγου έκαναν τις απονομές των πλακετών οι βουλευτές της ΝΔ κ. Χρήστος Καπετάνος και κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο ειδικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων, ο αντιδήμαρχος & γεωπόνος κ. Κώστας Καλόγηρος, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιάννης Κουρδής, ο αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ & πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λαμίας κ. Βαγγέλης Μόσχος και ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Σταυρίδης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Λ. Λιακούλη, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες κα Μαρία Γαλιού, κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, οι Αντιδήμαρχοι Λαρισαίων κ. Αχιλλέας Κέλλας, κ. Δημήτρης Λεωνιδάκης, κ. Φώτης Τζατζάκης, ο κ. Κώστας Βλαχούλης, ο επικεφαλής της παράταξης “Αγιά -Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον’’ κ. Θεόδωρος Ριζούλης, κ.α.