Χρυσά έχουν γίνει πλέον τα ντοκυμαντέρ της Λαρισαίας πολυβραβευμένης δημοσιογράφου Αθηνάς Κρικέλη για τον Ολυμπο και την 8η ΕΜΑΚ.
Τα δυο ντοκυμαντέρ με τίτλο «EMAK: Kλήση ζωής» και «Mt. Olympus the Creation» έχουν αποσπάσει έως τώρα πέντε χρυσές πρωτιές σε διεθνή φεστιβάλ στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Η ίδια η δημιουργός μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται τόνισε με έμφαση πως σημείο αναφοράς για αυτή αποτελεί ο Ολυμπος του σήμερα και οι άνθρωποι του, όπως οι άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ που καλούνται να «δαμάσουν» αλλά και να συνυπάρξουν με το ορεινό γίγαντα, αναλαμβάνοντας δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης. «Είμαι χαρούμενη που δεν βραβεύεται ο Ολυμπος ως μυθικό βουνό και μόνο, αλλά ο Ολυμπος του σήμερα» τονίζει με έμφαση.
Η Αθηνά Κρικέλη δηλώνει μάλιστα πως όνειρο δικό της και των ανθρώπων της παραγωγής είναι όταν οι διακρίσεις για τα ντοκυμαντέρ του Ολύμπου φτάσουν τις δώδεκα, από εννιά που είναι σήμερα, να ανέβουν όλοι μαζί και να τα εναποθέσουν στην κορυφή του βουνού.
Μέχρι τότε ο Ολυμπος του σήμερα και οι άνθρωποι του, θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στις διεθνείς φεστιβαλικές κινηματογραφικές αίθουσες κάνοντας μας όλους περήφανους….
ert.gr