Στο πλαίσιο της εορτής των Τριών Ιεραρχών, μετά τον εκκλησιασμό των μαθητών, θα προβληθεί στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας η ταινία «Η υποκειμενική έννοια του ωραίου», την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, στις 10:30 π.μ., για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η ταινία (σε σκηνοθεσία του καθηγητή, Αργύρη Γιουρούκη) είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του φιλολόγου, Σωτήρη Τιτή, το οποίο περιλαμβάνεται στο βιβλίο του με τίτλο: «Αλγηδόνες».

Στηρίζεται σε αυτοβιογραφικά στοιχεία, αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, στο Γυμνάσιο της Ραψάνης, τη δεκαετία του ’80 και αναδεικνύει τις δυσκολίες και τα καθημερινά προβλήματα της ζωής του εκπαιδευτικού.

Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει διάλογος των μαθητών με τους δύο δημιουργούς της, οι οποίοι θα παρευρεθούν στην προβολή και θα συζητήσουν με τους μαθητές του Σχολείου προβλήματα της Εκπαίδευσης του τότε και του τώρα, και θα αναζητηθούν οι στόχοι της αληθινής παιδείας, από την εποχή των Τριών Ιεραρχών μέχρι και σήμερα.

Στους μαθητές θα δοθούν αναμνηστικοί οπτικοί δίσκοι (cd), με την πρωτότυπη μουσική της ταινίας, η οποία αποτελεί έργο Λαρισαίων εκπαιδευτικών.