Μετά τα θετικά σημάδια που έχουν φανεί εδώ και αρκετούς μήνες στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων, ήρθε η τελευταία έρευνα του μεγαλύτερου πανελλαδικού κτηματομεσιτικού δικτύου της χώρας, της RE/MAX Ελλάς, για να δείξει ότι και η αγορά των κατοικιών ξεκίνησε δειλά δειλά να ανακάμπτει.
Μάλιστα οι αναλυτές της RE/MAX εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής αγοράς ακινήτων, αισιοδοξία που πηγάζει κυρίως από τα σημάδια σταθεροποίησης αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία.
Παράλληλα, παρατηρείται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά και αύξηση της ζήτησης από την εγχώρια αγορά, καθώς οι τιμές των ακινήτων έχουν φτάσει σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επίπεδο και το ακίνητο εξακολουθεί να αποτελεί μία αξιόπιστη επιλογή για επένδυση, σε συνδυασμό μάλιστα με τη διάθεση των τραπεζών για αύξηση των χορηγούμενων στεγαστικών δανείων.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της RE/MAX, οι τιμές των κατοικιών στη χώρα μας υποχώρησαν οριακά το 2016 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος. Οι τιμές των μεταχειρισμένων ακινήτων μειώθηκαν κατά μέσον όρο 2,3%, ενώ οι τιμές των νέων ακινήτων (κάτω των 5 ετών) εμφάνισαν άνοδο, οριακή έστω, της τάξης του 0,2%.
Στη Λάρισα οι τιμές των παλιότερων ακινήτων ξεκινούν από 420 και φτάνουν ως τα 880 ευρώ/τετραγωνικό, ενώ των νεώτερων ακινήτων οι τιμές ξεκινούν από τα  990 και φτάνουν ως τα 1.300 ευρώ το τετραγωνικό.
Με πληροφορίες από ethnos.gr