Αποκαλυπτικός για τον αριθμό των σταθμών κεραιών που υπάρχουν στο νομό Λάρισας, είναι ο χάρτης της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.
Στο νομό Λάρισας είναι εγκατεστημένες 203 κεραίες με τον μεγαλύτερο… πληθυσμό να βρίσκεται στα όρια του Δήμου Λαρισαίων.
Η Λάρισα είναι πρώτος σε πληθυσμό κεραιών θεσσαλικός νομός, ενώ ακολουθούν η Μαγνησία με 136 κεραίες , τα Τρίκαλα με 129 και η Καρδίτσα με 93.
Παρά τον αριθμό των κεραιών που είναι εγκατεστημένες στη Λάρισα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΕΕΑΕ για τις μετρήσεις της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από σταθμούς κεραιών για το έτος 2017, δεν καταγράφονται υπερβάσεις.
Περίπου το 85% των ελέγχων αφορούσε σταθμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ το υπόλοιπο κατανέμεται σε σταθμούς κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και σταθμούς κεραιών σταθερής τηλεφωνίας. Δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις σε σταθμούς κεραιών εντός αστικού ιστού, σε καμία περιοχή της χώρας.
Διαπιστώθηκαν όμως κατά τους επιτόπιους ελέγχους 4 περιπτώσεις υπερβάσεων των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που αφορούν σε θέσεις εκτός αστικού ιστού, σε περιοχές που συνιστούν πρακτικά «πάρκα κεραιών». Μεταξύ αυτών και το Δοβρούτσι στο νομό Λάρισας.