13 μαθητές εκπροσώπησαν επάξια το Νομό Λάρισας στην 34η  Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα.

Η εξαιρετικά σημαντική αυτή συμμετοχή  συνοδεύτηκε από δύο ξεχωριστές διακρίσεις που είναι τα δύο χάλκινα μετάλλια που απέσπασαν οι μαθητές  Ευγενίδης Νικόλαος της Γ’ Λυκείου (Εκπαιδευτήρια Ράπτου) και Μπέλλος Ιωάννης της Α’  λυκείου ( 14ο Λύκειο Λάρισας ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαθητής Ν. Ευγενίδης, γιός μαθηματικού, συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο τελικό αυτό στάδιο των διαγωνισμών της ΕΜΕ, ενώ εξίσου λαμπρό προοιωνίζεται το μέλλον και για τον Ι. Μπέλλο, που συμμετέχει επίσης για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Εθνική  Μαθηματική Ολυμπιάδα. 

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού Παραρτήματος της ΕΜΕ που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2016, ξεκίνησε από φέτος ειδικά μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθητές που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς, στηριζόμενη στην εθελοντική εργασία των μελών της. 

Επισημαίνουμε τέλος,  ότι οι 13 μαθητές που συμμετείχαν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» μαζί με τους 84 που είχαν διακριθεί στο προηγούμενο στάδιο των διαγωνισμών,  θα βραβευτούν σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση που προετοιμάζει η τοπική Δ.Ε. το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 .