Ο Δήμος Λαρισαίων, έπειτα από πρόταση του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού της CHAMBER MUSIC HELLAS, προτίθεται να συνδιοργανώσει το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου, τον Ιούνιο στην πόλη μας.
Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, με σκοπό να γίνεται σε ετήσια βάση, υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ, του Υπ. Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με  Δήμους της Θεσσαλίας.
Στόχος του είναι να καθιερώσει τη Θεσσαλία ως έναν προορισμό κλασικής μουσικής διεθνών προδιαγραφών, επιδιώκοντας να παραχθεί υψηλής ποιότητας τουριστική κίνηση.
Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας θα λειτουργεί ετησίως, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου, αρχίζοντας από φέτος.
Η διάρκεια του φεστιβάλ θα είναι δύο εβδομάδες και κατά το διάστημα αυτό δέκα συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους στη Λάρισα, στην Καλαμπάκα / Μετέωρα, Τρίκαλα, Βόλο και Πήλιο.
Συγκεκριμένα στη Λάρισα  οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 20.30, στο Αρχαίο Θέατρο και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 17.30 στο Διαχρονικό Μουσείο.
Θα συμμετάσχουν οκτώ καλλιτέχνες , οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αμερικανοί και επιλέγονται με βάση την εμπειρία, τη διεθνή φήμη και καταξίωσή τους.
Κάθε μία από τις δέκα συναυλίες περιλαμβάνει ένα διαφορετικό ρεπερτόριο μουσικής. Οι παραστάσεις είναι υψηλής ποιότητας, ισάξιες με γνωστά διεθνή μουσικά φεστιβάλ όπως το Σάλτσμπουργκ, το Aix-en-Provence και το Lincoln Center της Ν. Υόρκης.
Το κοινό που θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ θα είναι από τις ΗΠΑ και άλλες βασικές αγορές στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό (Αυστραλία και Ιαπωνία), που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλία κατά τις ημερομηνίες του φεστιβάλ.
Οι συναυλίες θα είναι επίσης ανοιχτές σε τοπικά ακροατήρια με προκράτηση θέσεων απο το www.chambermusichellas.org
Εκτός από τη συμμετοχή τους στις συναυλίες, οι ταξιδιώτες θα κάνουν εκδρομές στα ιστορικά μνημεία, τους χώρους, τα μουσεία και τα γραφικά χωριά της Θεσσαλίας.
Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που γεννήθηκε και υλοποιείται για πρώτη φορά από σημαντικούς Έλληνες της Αμερικής αλλά και Φιλέλληνες, με απώτερο σκοπό να κινητοποιήσουν μέσω της κλασικής μουσικής δωματίου, ποιοτικούς ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου, προς περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός των κύριων τουριστικών προορισμών της χώρας.
Οι άνθρωποι πίσω από την Chamber Music Hellas έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους τη μεγάλη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, Πρόεδρος και ιδρυτής της Chamber Music Hellas, είναι ο Βάσος Παπαγαπητός, πρωτοπόρος στη θεματική κρουαζιέρα, εμπνευστής του θεματικού τουρισμού μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Kαλλιτεχνικός διευθυντής της οργάνωσης είναι ο Lowell Liebermann,ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της κλασικής μουσικής, με έργα του να παίζονται σε αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο.