Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου θα ανοίξει και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων στη Θεσσαλία για το πρόγραμμα Εξ΄Οικονομώ κατ΄ Όικον.

Το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω της μαζικής συμμετοχής σε αυτό. Οι μηχανικοί που έχουν αναλάβει ουσιαστικά να κάνουν όλη τη διαδικασία μιλούν για προβλήματα στην οργάνωση και την υλοποίηση του προγράμματος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρ. του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, επεσήμανε ότι μετά από τη μεγάλη καθυστέρηση για την προκήρυξη του προγράμματος, τώρα έρχονται να προστεθούν πρακτικά προβλήματα που καθιστούν τη διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη.
«Είχαμε προτείνει να λειτουργήσει παράλληλα help desk, δεν έγινε και τώρα οι μηχανικοί κρέμονται πάνω απο έναν υπολογιστή για να προλάβουν να δηλώσουν τη συμμετοχή των πελατών τους. Προκύπτουν προβλήματα και δεν έχουν κάπου να απευθυνθούν.

Επιπλεόν, σε αυτή τη φάση του Εξ Οικονομώ αν και τα χρήματα για την επιδότηση έχουν αυξηθεί κατά δύο εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο για τη Θεσσαλία (18 εκ. ευρώ) έχει αυξηθεί και το ποσό της επιδότησης από 15.000 σε 25.000 ευρώ, με αποτέλεσμα, τελικά να ωφεληθούν λιγότερες κατοικίες. Υπολογίζουμε ότι περίπου 2.000 κατοικίες στη Θεσσαλία θα τύχουν της επιδότησης, ενώ το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Αναμένονται 15.000 αιτήσεις ιδιοκτητών ακινήτων για τη Θεσσαλία» ανέφερε ο κ.Παπαγεωργίου.
Δεν αποκλείεται στην πορεία να δοθούν και άλλα κονδύλια για να ικανοποιηθούν περισσότερες αιτήσεις.
Εκτός απο τις επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων προβλέπεται και χορήγηση από τις τράπεζες άτοκων δανείων για 4-6 χρόνια.

ert.gr