Την ερχόμενη Δευτέρα πιθανότατα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν την νέα σχολική χρονιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, προχωρά αυτή τη στιγμή η διαδικασία για τη συλλογή των voucher, ενώ πάνω από 2 χιλιάδες παιδιά αναμένεται να φιλοξενηθούν στις συγκεκριμένες δομές.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Δεληγιάννη, τα αιτήματα για τη φιλοξενία παιδιών σε σταθμούς κατά τον Αύγουστο ήταν αυξημένα και προέκυψε η φιλοξενία 220 παιδιών, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Όσον αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής των περίφημων voucher, έχοντας λάβει πάνω από 650 έως τώρα. «Σιγά σιγά, πιθανότατα τη Δευτέρα θα έχουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις 2300 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί. Μετά το πρώτο ξεκαθάρισμα, θεωρώ ότι θα είμαστε σε θέση να εγκρίνουμε το σύνολό τους» σημείωσε ο κ. Δεληγιάννης.
Ο κ. Δεληγιάννης παράλληλα εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με το προσωπικό. «Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις 100 ατόμων και περιμένουμε και τα voucher που θα δοθούν τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα έχουμε φέτος 400 voucher για τα ΚΔΑΠ του Δήμου, αντί των 180 που είχαμε πέρυσι και θα υπάρξει εκεί ένας αριθμός προσλήψεων με τη δημιουργία και ενός νέου κέντρου στην Φιλιππούπολη» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων.
thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)