«Ας μη σταθούμε στο ότι μεταφέρθηκε ο ηλικιωμένος στο Κέντρο Υγείας Αγιάς σε καρότσα αγροτικού. Για εμάς είναι ακόμη ένα περιστατικό που δεν μπόρεσε να καλυφθεί από τα ασθενοφόρα και τους εργαζόμενούς μας. Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε και η τελευταία» σχολίασε στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Λάρισας.

Αφορμή της συζήτησης ήταν η μεταφορά 74χρονου χθες αργά το απόγευμα στο Κ.Υ Αγιάς με αγροτικό. Ο ηλικιωμένος έκανε εργασίες κοντά στο ρέμα που περνάει μέσα από την κωμόπολη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε μέσα στο χαντάκι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για τον βγάλει με ειδικό φορείο. Στη συνέχεια, λόγω ρεπό που είχε ένας εκ των οδηγών του ασθενοφόρου, δεν μπορούσε να γίνει διακομιδή από το σημείο στο κέντρο υγείας και έτσι κάτοικος της περιοχής μετέφερε τον ηλικιωμένο με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Ο κ. Μπιρσίμης επεσήμανε ότι η λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην Αγιά είναι κατ’ επίφαση, καθώς επί της ουσίας οι τρεις οδηγοί επαρκούν για να καλύψουν μόλις τις 8 από τις 21 βάρδιες που χρειάζονται, ώστε να υπάρχει 24ωρη κάλυψη 7 μέρες την εβδομάδα.
«Ξεκάθαρη θέση μας είναι ότι τόσο στην Αγιά όσο και στον Τύρναβο, τα Φάρσαλα και τους Γόννους θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις προσωπικού ώστε να υπάρχει 24ωρη κάλυψη των περιστατικών, όπως έγινε και ισχύει στην Ελασσόνα. Έίναι πολύ σημαντικό να μην χρειάζεται να έρχεται ασθενοφόρο από τη Λάρισα για να παραλάβει ασθενείς σε αποστάσεις 40 χιλιόμετρα και άνω. Οπωσδήποτε και ό,τι υπάρχει σήμερα είναι καλύτερα από το καθόλου, όμως δεν επαρκεί» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κ.Υ ν.Λάρισας.

ert.gr