Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Indonnation” σας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Λάρισας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017.

Μετά την εξαιρετική επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το 2016, το Δ.Ω.Λ. και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών έκριναν αναγκαία τη θεσμοθέτηση και ένταξή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας. 

Συνολικά θα συμμετέχουν 6 παιδικές και νεανικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα. 200 περίπου χορωδοί, παιδιά και νέοι, ηλικίας 8-18 ετών, θα τραγουδήσουν και θα παρακολουθήσουν τα βιωματικά εργαστήρια (masterclasses) που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ. Διδάσκοντες στα μουσικά εργαστήρια είναι η κ. Νατάσα Αγγελοπούλου από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, η κ. Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο κ. Δημήτρης Κτιστάκης μαέστρος της Indonnation του ΔΩΛ και καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Οι χορωδίες που θα συμμετέχουν είναι (με τη σειρά εμφάνισής τους στην απογευματινή συναυλία): Παιδική χορωδία Δ.Ω.Λ., χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας, Παιδική χορωδία Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, Παιδική χορωδία "Μελισσάνθη" Δήμου Αλεξανδρείας, “Cantelena” χορωδία Πάτρας, Παιδική χορωδία "musicArte" Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας. 

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα και θα κλείσει με την εμφάνιση του βραβευμένου φωνητικού συνόλου “Indonnation”. 

Όλοι οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ σας προσκαλούν να απολαύσετε επί σκηνής έξι σπουδαίες και βραβευμένες παιδικές και νεανικές  χορωδίες από όλη την Ελλάδα, σε μία μοναδική συναυλία, το πιο ουσιαστικό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον!