Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης (δια των Υπευθ. Σχολ. Δρ.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων: Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας,  συνδιοργανώνουν, την Πέμπτη 12/5/2016 από τις 8.30 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, το 3ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Θεσσαλίας, και εντάσσεται στα πλαίσια του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, Παράδοση, Εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να αναστοχαστούν, να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο. 

Το συνέδριο απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει στόχο να δώσει φωνή στους μαθητές-αυριανούς πολίτες να παρουσιάσουν τις εργασίες που έχουν υλοποιήσει μέσα από τα Προγράμματα Σχολ. Δραστ. με θέμα τον Πολιτισμό. 

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο συνέδριο ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο:  https://goo.gl/iEqAHX μέχρι τις 19/4/2016. 

Τις ανακοινώσεις του Συνεδρίου θα πλαισιώσουν με βιωματικές δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς οι Υπεύθυνοι/ες και οι Συνεργάτες της Δημοτικής Πινακοθήκης.