Με τις μνήμες να μένουν άσβεστες από την ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, καθώς συμπληρώνονται 43 χρόνια από την έναρξη της κατοχής στο βόρειο τμήμα του νησιού, οι Κύπριοι της Λάρισας πραγματοποίησαν σήμερα επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων Ελλαδιτών, με τους εκπροσώπους τους να στέκονται και στην παράδοση του αρχείου για τη σκοτεινή δραστηριότητα της ελληνικής Χούντας την περίοδο του πραξικοπήματος.
«43 χρόνια πέρασαν, και δεν ξεχνούμε τους Ελλαδίτες που πολέμησαν απέναντι στους Τούρκους, με πενιχρά μέσα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας, Ντίνος Αυγουστή, σημειώνοντας ότι από τους φακέλους που παραδόθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο Κυπριακό προσφάτως, σχετικά με το πραξικόπημα της Χούντας στην Κύπρο, λείπουν 11... «Φάκελοι που λένε και αποκαλύπτουν την αλήθεια, οπότε έχουμε μία από τα ίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο των Ελλαδιτών άλλωστε τόσο οι Κύπριοι της Λάρισας και άλλων πόλεων, όσο και εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών φορέων.

thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)