Οι καταστροφές πολλών χιλιάδων ευρώ που προκαλούν άγνωστοι κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, τόσο στο σχολικό κτίριο όσο και στον εξοπλισμό του, χωρίς ποτέ κανένας να έχει συλληφθεί, αλλά και το γεγονός ότι οι καταληψίες μαθητές δεν παρέδωσαν στον σύλλογο διδασκόντων κάποιο κατάλογο με αιτήματά τους, προκειμένου αυτά να ικανοποιηθούν, οδήγησαν τον διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου να ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα και της Αστυνομίας ώστε να λήξει η κατάληψη.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γιώργος Δοδοντσάκης, σημειώνοντας ότι αυτήν την περίοδο, όταν ξεκινά το παζάρι στη Λάρισα, είθισται να γίνονται καταλήψεις σε σχολεία της περιοχής, χωρίς να υπάρχουν πάντοτε συγκεκριμένα αιτήματα.

Μάλιστα, κατά τον κ. Δοδοντσάκη οι καταληψίες προχώρησαν και σε παραβίαση της κλειδαριάς του σχολείου, αφού μπήκαν στο κτίριο, πριν αυτό ανοίξει από τους καθηγητές.

«Πήγε ο διευθυντής του σχολείου στο κτίριο γύρω στις 7:00 το πρωί της Δευτέρας, όπως κάνει κάθε μέρα. Βρήκε τον αυλόγυρο του σχολείου κλειδωμένο και περίπου 15 μαθητές μέσα στο κτίριο, οι οποίοι είχαν παραβιάσει την κλειδαριά.

Στο συγκεκριμένο σχολείο κάποιοι κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία μπαίνουν νύχτα και προκαλούν καταστροφές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Επειδή την περίοδο του παζαριού στη Λάρισα είθισται να γίνονται καταλήψεις σε σχολεία. Από την Παρασκευή ο σύλλογος διδασκόντων του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας είχε πάρει απόφαση, αν γίνει κατάληψη χωρίς να τους επιδοθεί κάποιο αίτημα από τους μαθητές να ζητήσουν την παρέμβαση Αστυνομίας και εισαγγελέα για να λήξει η κατάληψη» σημειώνει στο ethnos.gr ο Γιώργος Δοδοντσάκης.

Κανένα αίτημα

Κατά τον ίδιο, ο διευθυντής του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, όταν πήγε στο σχολείο, ζήτησε από τους καταληψίες μαθητές να του παραδώσουν τα αιτήματά τους ώστε να δει ο σύλλογος διδασκόντων αν μπορεί να τα ικανοποιήσει και να φύγουν από το κτίριο.

«Οι μαθητές δεν έφυγαν από το κτίριο και δεν παρέδωσαν κανένα αίτημα στους καθηγητές, τόσο την ημέρα που ξεκίνησε η κατάληψη, τη Δευτέρα, όσο και την επομένη.

Έτσι, ο διευθυντής ενεργοποίησε την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και ειδοποίησε εγγράφως τον εισαγγελέα και την Αστυνομία ώστε να παρέμβουν και να λήξει η κατάληψη» αναφέρει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Μόλις έφτασε η αστυνομία στο σχολικό κτίριο, οι καταληψίες άρχισαν να πηδούν από τα κάγκελα, ωστόσο δέκα από αυτούς συνελήφθησαν. Έπειτα από λίγο αφέθησαν ελεύθεροι.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης (ethnos.gr)