Η ποίηση προετοίμασε το Λόρκα για το θέατρο. Το θεατρικό έργο γεννήθηκε από τη βαθιά κατανόηση της λαικής λυρικής παράδοσης της πατρίδας του και ωρίμασε κάτω από τη λαύρα του μεσογειακού ήλιου γι’ αυτό αγαπήθηκε παράφορα στην Ελλάδα. Όμως δεν ήταν μόνο ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, μουσικός, συνθέτης, ζωγράφος ο Λόρκα πάνω απ’ όλα ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος που ένοιωθε τα χαρίσματα σαν αποστολή.
Οι σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του δεν μπόρεσαν να πνίξουν την δύναμη του έργου του. Στο αφιέρωμα  που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Ωδείο, στις 16 Νοεμβρίου και ώρα 8μμ. , ημέρα Πέμπτη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας θα φωτίσει όσο το δυνατό πιο βαθιά  το Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα , μέσα από την ίδια του τη φωνή και το έργο του.
Το πολυθέαμα παρουσιάζει σπάνιο φωτογραφικό υλικό του Λόρκα από τη γέννηση του μέχρι το θάνατο του, ποιήματα του, θεατρικά του έργα, κείμενα του επιστήθιου φίλου του ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί, μελοποιημένους από τους μεγάλους συνθέτες στίχους του. Συμμετέχουν η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου, οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου, Γιώργος Παπαδόπουλος , Βάνα Καταραχιά. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μαριάννα Ζάχου και παίζουν οι μουσικοί Ιωάννα Σιωπούδη πιάνο , Βαγγέλης Τσιαπλές μπουζούκι και Σπύρος Καβαλιεράτος κιθάρα. Συντονίζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου. Επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία  Βαγγέλης Κολώνας. Υποστήριξη οι τεχνικοί του Δημοτικού Ωδείου και του Θεσσαλικού Θεάτρου.
Είσοδος Ελεύθερη.