Αισιόδοξος για την πληρότητα των κλινών στις Μ.Ε.Θ. τους θαλάμους αρνητικής πίεσης και τους θαλάμους νοσηλείας ασθενών με ήπια συμπτώματα στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, υπό την προϋπόθεση να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των επιστημόνων, εμφανίστηκε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ο Δ/ντης της Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Κομνός.

Όπως σημείωσε, «η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας είναι διαχειρίσιμη προς στιγμήν και αποτυπώνουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις 14 προηγούμενες ημέρες.

Το σύστημα μπορεί να αντέξει αρκεί να εφαρμόσουμε όλοι πιστά τα μέτρα που προτείνονται από τους ειδικούς. Ακόμη κι εκείνοι που δυσπιστούσαν με την πανδημία φαίνεται πως πείθονται» τονίζει ο κ. Κομνός και επισημαίνει την σωστή χρήση της μάσκας.

«Ναι μεν πολλοί φορούν μάσκα αλλά δεν την εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπό τους, αφού καλύπτουν μόνο το στόμα και όχι την μύτη».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και διευκρινίζοντας πως τα δεδομένα μεταβάλλονται συνεχώς, κατέθεσε τα εξής στοιχεία:

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

- Κατειλημμένες είναι οι 10 από τις 12 διαθέσιμες κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

- κατειλημμένες κι οι 7 κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

- κατειλημμένες κι οι 2 του Νοσοκομείου Βόλου

Με την σημείωση πως τις επόμενες ημέρες θα αναπτυχθούν άλλες 6 κλίνες στο ΠΓΝΛ, 2 κλίνες στο Νοσοκομείο Βόλου και 3 στο Νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης κλινών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Θάλαμοι Αρνητικής Πίεσης

- 16 κλίνες νοσηλεύουν ασθενείς και απομένει μόνο 1 ελεύθερη στο ΠΓΝΛ

- πληρότητα στο 100% στο ΓΝΛ στις 5 κλίνες που διαθέτει

Θάλαμοι Ήπιας Νοσηλείας

– 17 κλίνες είναι κατειλημμένες από τις 36 διαθέσιμες στο ΠΓΝΛάρισας

– 19 από τις 46 στο ΓΝΛ

– 20 από τις 30 στο Νοσοκομείο Τρικάλων και 18 στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ενώ νοσηλεύονται και 4 ύποπτα κρούσματα.

ert.g