Κάτι συμβαίνει αυτές τις μέρες στον Πλαταμώνα. Τριάντα νέοι από 6 διαφορετικές χώρες θα βρίσκονται από τις 21/11-29/11/2016 για να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή νέων ''Active for health'', πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων του Erasmus+.  Βασικός σκοπός του προγράμματος η προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, ενάντια στους ρυθμούς που επιτάσσει η καθημερινότητα και ο σύγχρονος τρόπος ζωής των μεγαλουπόλεων. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις που αποκόμισαν στα μέλη των κοινοτήτων τους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν την ευεξία και την υγεία.
Στο πλαίσιο της ανταλλαγής νέων, το Σάββατο 26/6/2016 οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα δημιουργήσουν μια δράση flashmob στο κέντρο της Λάρισας,  με την οποία θα προσπαθήσουν να  τραβήξουν την προσοχή των παρευρισκόμενων. Στη συνέχεια, θα συζητήσουν με κατοίκους της πόλης το τι θεωρούν «σωστό» τρόπο ζωής και το τι θα μπορούσαν να βελτιώσουν ή/και να αλλάξουν από την καθημερινότητά τους.
Στόχοι των συμμετεχόντων  να προωθήσουν ένα περισσότερο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, με τη βοήθεια  υπαίθριων ασκήσεων αλλά και εναλλακτικών δραστηριοτήτων όπως είναι η γιόγκα και ο διαλογισμός. Σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα, κατέχει η ευαισθητοποίηση των νέων όσον αφορά την αλλαγή προτύπου ζωής, το οποίο θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους ίδιους όσο και στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Ουσιαστικά,θα έχουν την ευκαιρία να δουν το υγιεινό τρόπο ζωής σε διάφορα επίπεδα, όπως τη σημασία της άθλησης, της σωστής διατροφής,της μείωσης της σπατάλης των τροφίμων-της βιώσιμης παραγωγής αυτών, της σεξουαλικής υγείας  αλλά και του χιούμορ, πάντα μέσα από τη διαφορετική οπτική των συμμετεχόντων. Παράλληλα, θα έρθουν σε επαφή με τις διαφορετικές πραγματικότητες των υπόλοιπων συμμετεχόντων, τις διαφορετικές συνήθειες των χωρών και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τις ορθές πολιτικές που μπορούν να υιοθετήσουν στην κοινότητα και στη χώρα τους.