Από τον συνδυασμό Νέα Επιμελητηριακή Δράση και τον επικεφαλής κ. Δημήτρη Αδάμ λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:
"Αγαπητοί φίλοι,
Στις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου θα επιλέξουμε τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου της Λάρισας. Μια νέα θητεία θα ξεκινήσει με ένα ιδιαίτερο βάρος: Να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής, όπως διαμορφώνονται με το τέλος του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από το τρίτο μνημόνιο. Σ’ αυτή την εποχή οι προκλήσεις αλλά και οι δυσκολίες για τον κόσμο των επιχειρήσεων θα είναι μεγάλες. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία ελάχιστα και το περιβάλλον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.
Σ’ αυτή την εποχή ο ρόλος των Επιμελητηρίων είναι κομβικός. Ίσως ο μοναδικός πια σύμμαχος του επιχειρηματία, το Επιμελητήριο, καλείται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των συνθηκών για υγιή επιχειρηματικότητα, για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.
Στο συνδυασμό μας, Νέα Επιμελητηριακή Δράση έχουμε καταρτίσει ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα δράσεων με στόχο τη στήριξη της τοπικής αγοράς, του αγροτοδιατροφικού τομέα, την ανάπτυξη του τουρισμού, και τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων.
Ωστόσο όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν πράξη αν δεν έχουμε τη συμπαράσταση των ίδιων των επιχειρηματιών. Αν δεν λειτουργήσουμε σαν ομάδα ισχυρή με κατεύθυνση, συγκεκριμένη στόχευση, τεκμηρίωση των θέσεων και έλεγχο των αποτελεσμάτων.
Για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους όσους πιστεύουν στο αύριο των επιχειρήσεων, να στελεχώσουν το συνδυασμό μας Νέα Επιμελητηριακή Δράση και να δώσουμε μαζί τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Οι λύσεις δεν είναι εύκολες, ούτε αυτονόητες. Χρειάζεται συστηματικότητα και κυρίως συμμετοχή. Ήδη υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που συμμερίζονται τις ίδιες αγωνίες αλλά και τα ίδια οράματα και στελεχώνουν ένα συνδυασμό ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής. Παράλληλα είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες, προτάσεις και απόψεις που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Έτσι, οι πόρτες του συνδυασμού μας είναι ανοιχτές για όσους επιθυμούν να πορευτούν μαζί μας αυτό το δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα δημιουργικό δρόμο. Γιατί το μέλλον δεν περιμένει. Γιατί μαζί πετύχαμε πολλά, αλλά μπορούμε περισσότερα. Γιατί επιχειρηματικότητα σημαίνει συμμετοχή".