Αγωγή κατά των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» Γιώργος Μιχαλόπουλος, για προσβλητικούς, όπως αναφέρει, χαρακτηρισμούς εις βάρος του σε παλιότερη ανακοίνωση της Ένωσης με αφορμή κινητοποιήσεις στην «Ελευθερία». 

Στην αγωγή Μιχαλόπουλου, ζητείται από τον ίδιο αποζημίωση για ηθική βλάβη κ.λ.π. ποσό ύψους 30.000 ευρώ.

Στο θέμα παρενέβη σήμερα με ανακοίνωσή της η Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε αναφέροντας τα εξής:

«Με μια πρωτοφανή ενέργεια του, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ζητώντας μας να του καταβάλλουμε ποσό για ηθική αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ μετά από ανακοίνωση μας, πριν από έξι μήνες περίπου, που στηλίτευε εργασιακές ανακατατάξεις στη ναυαρχίδα του τοπικού τύπου.

Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε «καλωσορίζουν» την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος τους ο κ. Γ. Μιχαλόπουλος, ως ένα δείγμα πρωτοποριακής διαχείρισης σχέσεων εργοδοσίας – εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης μας, που τα μέλη του Δ.Σ  αντιμετωπίζουν αγωγή για την αυτονόητη συνδικαλιστική τους δράση και είναι πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Τύπου που η διοίκηση μιας εφημερίδας στρέφεται σε βάρος Ένωσης Συντακτών.  Υπό αυτή την έννοια ο κ. Μιχαλόπουλος, θα μείνει στην ιστορία!

Είναι προφανές, ότι με τις ενέργειες του ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελευθερίας» προσπαθεί να εκφοβίσει τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και έτσι να εξασφαλίσει τη «σιωπή» τους στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το δυσμενέστερο, για τους εργαζόμενους της εφημερίδας (απολύσεις, διαθεσιμότητες, υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, κλπ). Τον πληροφορούμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. 

Η  Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε. μετρά ήδη μια μακρόχρονη ιστορία αγώνων και η σημερινή της διοίκηση δεν σκοπεύει να την ακυρώσει υπό το βάρος μιας δικαστικής εμπλοκής. Κατά συνέπεια θα «μετρηθούμε» στα δικαστήρια, για το βάρος του καθενός μας απέναντι στην ιστορία».