Την εκτίμηση και την ελπίδα του ότι οι εργασίες αναστύλωσης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας μπορούν να αρχίσουν το καλοκαίρι εξέφρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας.
Ο κ.Καλογιάννης είπε ότι η μελέτη είναι έτοιμη, αφορά για πρώτη φορά το σύνολο του Θεάτρου (κοίλο, διάζωμα κλπ) και έχει χρηματοδοτηθεί από το «Διάζωμα» και τον ίδιο το Δήμο Λαρισαίων με δικούς του πόρους.
Για να ξεκινήσουν τα έργα πρέπει να εγκριθεί η μελέτη απο το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) του υπ. Πολιτισμού. Στη συνέχεια θα αρχίσουν οι προκηρύξεις και στη συνέχεια οι εργασίες.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει διαφωνία μεταξύ των μελετητών και των αρχαιολόγων του υπ. Πολιτισμού για ζητήματα στατικότητας του Μνημείου, ωστόσο είπε ότι αυτό δεν είναι σημαντικό, μπορεί να επιλυθεί εύκολα και γρήγορα και δεν θα πρέπει να αποτελέσει αιτία για να καθυστερήσει το έργο αναστύλωσης, τη στιγμή μάλιστα που και οι χρηματοδοτήσεις – από δημόσιες δηλώσεις Κυβέρνησης και Περιφερειάρχη – είναι εξασφαλισμένες και οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση στο τετράγωνο ΚΧ μπροστά απο το Θέατρο εξελίσσονται με καλό ρυθμό.

ert.gr