Στις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, Αγώνες Στίβου Ατόμων με Αναπηρία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας,  με τη συνδιοργάνωση του Σύλλογου Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Ειδικών Σχολείων Ιδρυμάτων – Θεραπευτηρίων & Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ).

Στους αγώνες στίβου ΑμεΑ θα συμμετέχουν όλοι οι αθλητές του Νομού σε όλα τα αθλήματα του στίβου. Μερικοί σύλλογοι που θα συμμετέχουν είναι το 1ο ΤΕΕ Ειδικής φυσικής Αγωγής ,το 4ο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Αμπελώνας Λάρισας, ο σύλλογος Αυτιστιτκών Λάρισας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας, το ειδικό Θεραπευτήριο το Κ.Ε.Π.Α.Α. Αριστεύς Λάρισας κ.α. Σκοπός της αθλητικής εκδήλωσης είναι να μεταδοθεί το μήνυμα ότι και οι αθλητές με αναπηρίες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα με όλους τους αθλητές, στις αθλητικές εκδηλώσεις όλης της χώρας. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ευαισθητοποίηση και η στήριξη των νέων και η γνώση του πως μπορεί κανείς να βοηθήσει και να ενθαρρύνει τους συνανθρώπους του.

Επίσης, στις 24 και στις 25 Ιουνίου θα λάβει χώρα στη Λάρισα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων Αθλητών. Στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος οι βετεράνοι αθλητές από όλη την Ελλάδα για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα λάβουν μέρος περίπου 500 βετεράνοι αθλητές στίβου. Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει και στην τουριστική ανάπτυξη , καθώς οι συμμετέχοντες στην διοργάνωση έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν και πέραν των αγώνων για διακοπές και συναφείς δραστηριότητες στην περιοχή. Οι συνδιοργανωτές είναι οι Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Στίβου.

tornosnews.gr