Αγρότες από την επαρχία Φαρσάλων πραγματοποίησαν σήμερα συμβολικό συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα στις 11 το πρωί στα Φάρσαλα.

Τα τρακτέρ αφού πέρασαν πρώτα από την οδό Λαμίας και την πλατεία Λαού κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πλατεία δημαρχείου, για το προγραμματισμένο αγροτικό συλλαλητήριο της ΕΟΑΣΝΛ.

Στη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου οι αγρότες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από τα μέτρα που ελήφθησαν και συνεχίζονται αν λαμβάνονται και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στην εξαθλίωση.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προβλήματα που έχουν προκύψει με τις κατασχέσεις στους αγροτικούς λογαριασμούς από την εφορία, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ και της φορολογίας, καθώς και το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τις ανοιχτές τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Στις 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, στην Νίκαια της Λάρισας, κατά την οποία θα αποφασιστεί το αγωνιστικό πλαίσιο των αγροτών για το 2017.

Ανάλογες συμβολικές κινητοποιήσεις εκτός από τα Φάρσαλα για σήμερα 5 Δεκέμβρη (Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), πραγματοποιήθηκαν στην Καρδίτσα (Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας) καθώς και στα Τρίκαλα (Ομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη»).

i-farsala.gr