Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ σε όλη την επικράτεια σχετικά με την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του SARS COV-2.

Κλιμάκια της βρέθηκαν για άλλη μια φορά και στην Λάρισα κατά το χρονικό διάστημα από 09.06.2020 έως 14.06.2020, ελέγχοντας συνολικά 25 σημεία ενδιαφέροντος στα τρία (3) εκ των οποίων καταγράφηκαν αντίστοιχα τρεις (3) παραβάσεις.

Πρόκειται για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπαράκια δηλαδή, στα οποία επιβλήθηκαν τρία (3) πρόστιμα συνολικού ύψους 450€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας. 

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν συνολικά σε Δήμους της Ελλάδας ανέρχονται στους 278, από τους οποίους προέκυψαν παραβάσεις σε 22 (ποσοστό 7,9%) και επιβλήθηκαν 26 πρόστιμα συνολικού ύψους 34.850€, κυρίως για μη χρήση μάσκας από τo προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της ορθής αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα ΚΥΕ.

Όπως διαπιστώνεται από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ υπάρχει χαλάρωση στα μέτρα προστασίας από το προσωπικό εργασίας, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.