Ριζικά αναμένεται να αλλάξει η όψη στο κέντρο της Λάρισας στο ύψος της πλατείας Μπλάνα, μετά το «πράσινο φώς» που άναψε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εκτέλεση έργων ύψους 2,6 εκ. ευρώ.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να γίνει και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ που παραχωρήθηκαν πρόσφατα στον δήμο Λαρισαίωνν από το υπουργείος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και δημαρχεύων Γ. Σούλτης τα έργα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους. Οι παρεμβάσεις αφορούν τις οδούς Νικηταρά, Βενιζέλου, Κύπρου, Αυξεντίου και 23ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα στη συμβολή της Νικηταρά με την 23ης Οκτωβρίου αναμένεται να κατασκευαστεί και κυκλικός κόμβος, ο οποίος θα βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποφόρτιση των συγκεκριμένων οδών, ενώ για την Νικηταρά υπάρχει πρόβλεψη και για την κατασκευή ποδηλατόδρομου, ο οποίος αποτελεί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σούλτης, μέρος του περιφερειακού ποδηλατόδρομου που θα λειτουργεί πέριξ του κέντρου της Λάρισας.
Για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό επισημάνθηκε ότι το έπαθλο ανέρχεται στις 25 χιλ. ευρώ για τις καλύτερες προτάσεις που θα κατατεθούν, ενώ η αξιοποίηση των πρώην εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ θα περιλαμβλάνει μεταξύ άλλων την δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Καινοτομίας, Κέντρου Ενημέρωσης των αγροτών και δημιουργίας start up αγροτικών επιχειρήσεων, βοτανικού κήπου, πολιτιστικού χωριού για νέους καλλιτέχνες, χώρους άθλησης για τους κατοίκους των γύρω περιοχών κ.α.
Τα έργα αυτά (στην περιοχή πέριξ της πλατείας Αγ. Μπλάνα και της αξιοποίησης των πρώην εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ) καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση με το σκεπτικό ότι δεν ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες, ενώ τα έργα πέριξ της πλατείας Αγ. Μπλάνα, καταψήφισε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μ. Ξηρομερίτης.

ert.gr