"Σοβαρευτείτε επιτέλους και πάψτε να παίζετε με την υγεία των ασθενών. Πάρτε πίσω την οδηγία του ΕΟΠΥΥ για ηλεκτρονικές γνωματεύσεις στα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, αφού είναι ανύπαρκτη η εφαρμογή στο σύστημα" επισημαίνει με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισυνάπτοντας την επείγουσα επιστολή της Ένωσης Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας, όπου αναφέρει μια πλειάδα διαπιστώσεων για την "εικονική" οδηγία που αντικειμενικά δε μπορεί να εφαρμοστεί, και πρακτικά καταργεί τη δυνατότητα εισαγωγής του ασφαλισμένου στα Κέντρα.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συμφωνεί με τις θέσεις του Προέδρου των ΕΚΑΕ, Χρήστο Βιρβίλη και ζητά με τη σειρά του από τον Υπουργό Υγείας να αναστείλει την εφαρμογή της οδηγίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της Ηλεκτρονικής Ιατρικής Γνωμάτευσης, σύμφωνα με το νέο ΕΚΠΥ και την επιστημονική συμβολή του ΕΕΦΙΑΠ, καθώς και να προχωρήσει σε διάλογο με την Ένωση των Κέντρων Αποκατάστασης, προκειμένου να του θέσουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους.
Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: «Ηλεκτρονική Ιατρική γνωμάτευση: εκδόθηκε οδηγία του ΕΟΠΥΥ για εφαρμογή που δεν υπάρχει- άνευ αντικρίσματος το υπ' αριθ. ΔΒ3/ΓΟικ.826 έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής ΕΟΠΥΥ με θέμα <ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ>,001 ».
Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα της από 10-1-2019 εγγράφου επιστολής της Ένωσης Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος –Ε.Κ.Α.Ε., το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.