Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας παραδόθηκε πριν μερικές ημέρες, ο ογκώδης φάκελος της προανάκρισης της ΕΛ.ΑΣ. που αφορά στη δολοφονία του 56χρονου παιδοχειρουργού Δημήτρη Τσούμα. 

Τέσσερα χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του παιδοχειρουργού, το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου 2013, η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται «σε κομβικό σημείο» όπως σημείωναν δικαστικές πηγές, καθώς η δικαστική έρευνα αναμένεται «να καταλήξει στην άσκηση ποινικής δίωξης είτε κατά ενός, είτε κατά αγνώστου δράστη». 

Πρόκειται ωστόσο για μια «δύσκολη υπόθεση» όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές με αφορμή και τα «ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία». Σε αυτά περιλαμβάνεται και γενετικό υλικό το οποίο προέρχεται από δύο άτομα αλλά δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Το χρονικό

Ήταν 7:30 το πρωί της  Κυριακής, της 29ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο παιδοχειρουργός βρέθηκε, από διερχόμενο περιπατητή, άγρια δολοφονημένος σε ερημική τοποθεσία, στο τέρμα της οδού Κάρλας, στο ύψος περίπου της ψυχιατρικής κλινικής Αλ. Θωμά.

Είχε φύγει από το σπίτι για να πάει σε ραντεβού για να αγοράσει χρυσές λίρες σε «τιμή ευκαιρίας» και μάλιστα πέρασε από το ιατρείο του απ΄όπου «σήκωσε» ένα χρηματικό ποσό το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ.

Η δολοφονία καταγράφηκε ως ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα στα Θεσσαλικά αστυνομικά χρονικά, καθώς ο άτυχος γιατρός είχε κυριολεκτικά εκτελεστεί σχεδόν εξ επαφής, με δυο βολές από κυνηγετική καραμπίνα στο κεφάλι και με ένα μεταθανάτιο τραύμα από μαχαίρι στον τράχηλο, σαν να επρόκειτο για χαριστική βολή.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δολοφόνος προέρχεται από το κοινωνικό περιβάλλον του θύματος το οποίο βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας με τη θέλησή του.

Με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα (Ελευθερία)