Αμεση νομοθετική ρύθμιση για το θέμα της Πρόσληψης Καλλιτεχνικών Διευθυντών στα Δημοτικά Ωδεία και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. όλης της χώρας επίκειται από το υπουργείο Πολιτισμού σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου με συνέπεια να αναστέλλεται η διαδικασία πρόσληψης καλλιτεχνικού διευθυντή στο «Θεσσαλικό Θέατρο». Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπουργού «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί προς ψήφιση διάταξη αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή σε Δημοτικά Ωδεία και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. των ΟΤΑ.
Κατόπιν αυτού, κάθε σχετική προκήρυξη που προγραμματίζεται ή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί παρακαλούμε πολύ να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας».
Το  Δ.Σ  της  Δημοτικής  Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων- «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ», σε έκτακτη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να αναστείλει την διαδικασία Πρόσληψης  Καλλιτεχνικού Διευθυντή, μετά την επείγουσα ενημέρωση  από το Υπουργείο Πολιτισμού, ότι επίκειται  άμεση νομοθετική ρύθμιση για το θέμα της Πρόσληψης Καλλιτεχνικών Διευθυντών στα Δημοτικά Ωδεία και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. όλης της χώρας.