Αναβλήθηκε, χθες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, η εκδίκαση ποινικής υπόθεσης εβδομαδιαίας εφημερίδας, η οποία δημοσίευε, με το αζημίωτο βέβαια, διακηρύξεις και ανακοινώσεις που παρανόμως καταχωρούσε σε αυτή ο Δήμος Λαρισαίων. 

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας την 1η Ιουλίου 2013 με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΚΟΣΜΟΣ» με τον τίτλο: «Ο Δ. Λαρισαίων τροφοδοτεί παρανόμως με κονδύλια λαθρόβιο έντυπο» και υπέρτιτλο «Τρώνε χρήματα μέσω ανύπαρκτης εφημερίδας». Ακολούθως το λόγο έλαβαν οι Εισαγγελικές Αρχές.

Το εν λόγω έντυπο με τον τίτλο «Κήρυκας», που παρέπεμπε στην ημερήσια εφημερίδα της Λάρισας «Ημερήσιος Κήρυκας», έκανε την εμφάνισή του αμέσως μόλις ανέστειλε την κυκλοφορία της η ιστορική εφημερίδα. Όλως τυχαίως, ο «Κήρυκας» …ρεπλίκα, έλυνε φαινομενικά το πρόβλημα του Δήμου Λαρισαίων για την υποχρεωτική δημοσίευση των διακηρύξεων σε δύο ημερήσιες τοπικές εφημερίδες, παρακάμπτοντας έτσι την εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ την οποία ο τότε δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης είχε παρανόμως αποκλείσει από τις καταχωρήσεις του Δήμου. 

Η επίδικη εφημερίδα με το τίτλο «Κήρυκας», τυπώνονταν σε 8 ασπρόμαυρες σελίδες, με την ίδια γραμματοσειρά του παλιού «Ημερήσιου Κήρυκα». Ως ιδιοκτήτης φέρεται μια εταιρεία ΕΠΕ με έδρα τη Λάρισα και βασικό μέτοχο μια κυπριακή Offshore, ονόματι Predacom LTD, της οποίας μοναδικός μέτοχος εμφανίζεται μια άλλη κυπριακή εταιρεία ονόματι Fidelco Nominees LTD!

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης (παράβαση καθήκοντος), η πρώην εκδότρια του «Ημερήσιου Κήρυκα» Κατερίνα Ζησοπούλου και συγγενικά πρόσωπα αυτής, καθώς επίσης ο διευθυντής και νόμιμος εκπρόσωπος της κυπριακής Predacom LTD και ο διαχειριστής της ΕΠΕ με έδρα τη Λάρισα. 

Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες στις 3 Μαρτίου 2017…