Στην πρώτη της, μετά από καιρό, επίσκεψη στην πόλη της Λάρισας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά φρόντισε να βρεθεί στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης και να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι σχετικά με την πορεία των εργασιών. Μετά από την ενημέρωση που είχε η βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχα τα χρήματα που ο Δήμος Λαρισαίων εξασφάλισε μέσω της ΔΕΥΑΛ, 400.000 ευρώ περίπου, θα διατίθεντο για τη συνέχιση των εργασιών αναστήλωσης, προκειμένου αυτές να μη διακοπούν καθόλου, προς αυτή δε την κατεύθυνση βοήθησα και εγώ με παρέμβαση μου και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σήμερα πληροφορήθηκα με έκπληξη, όχι μόνον ότι δεν προχωρούν οι εργασίες αναστήλωσης, αλλά και ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν, τελικά, για τη χρηματοδότηση συνολικής μελέτης του έργου. Τη μελέτη ανέλαβε το Σωματείο ‘ΔΙΑΖΩΜΑ’, που έχει εξασφαλίσει, με χορηγία του Ιδρύματος Κανελλοπούλου, επιπλέον 150.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό.
Αυτός ο χειρισμός του θέματος με βρίσκει αντίθετη. Δεν είμαι, φυσικά, εναντίον των μελετών, αλλά –δυστυχώς– στην Ελλάδα χιλιάδες μελέτες βρίσκονται στα συρτάρια των Δήμων και των Περιφερειών, χωρίς ποτέ να εκτελεστούν. Έχουμε, λοιπόν, χορτάσει μελέτες…  έργα μας λείπουν!
Θεωρώ υπερβολικό να διατίθεται ένα τέτοιο ποσό μόνον για τη μελέτη του έργου. Γι’ αυτό θα ήθελα να πληροφορηθώ πως θα γίνει η κατανομή αυτών των χρημάτων, που θα προτιμούσα να δαπανηθούν σε πραγματικές εργασίες, οι οποίες θα έδιναν απασχόληση σε πλήθος εργαζομένων που πλέον έχουν σταματήσει να εργάζονται για την αναστήλωση του μνημείου.
Το Αρχαίο Θέατρο πρέπει να λειτουργήσει το ταχύτερο ως θέατρο, φιλοξενώντας θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος, με τους θεατές στο κοίλο. Είναι ένα τεράστιας σημασίας μνημείο για την περιοχή μας, αλλά και για τη χώρα ολόκληρη, που πρόκειται να προσελκύσει πλήθος κόσμου, φέρνοντας μεγάλο όφελος στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας.
Τέλος, αναφέρω ότι προτίθεμαι να καταθέσω άμεσα επίκαιρη ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με το εν λόγω ζήτημα».