Στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, συμμετείχε εχθές η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "θέμα της συνεδρίασης ήταν η επεξεργασία και η εξέταση του Σ/Ν ‘’Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλεια ‘’.
Το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την κ. Βαγενά, γιατί όπως είναι γνωστό έχει ασχοληθεί επισταμένως με το πρόβλημα της τηλεοπτικής κάλυψης των περιοχών του νομού μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Στο παρόν σχέδιο νόμου, λοιπόν,  συμπεριλαμβάνονται 41 χωριά του Νομού Λάρισας, μεταξύ των οποίων τα Αμπελάκια, η Ιτέα, τα Τέμπη, η Καλλιπεύκη, η Ραψάνη, ο Ευαγγελισμός, το Μακρυχώρι, η κάτω Αιγάνη, οι Γόννοι. κ.α
Με τη ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου τις επόμενες μέρες στην ολομέλεια της Βουλής, λύνεται το πρόβλημα της πρόσβασης των μονίμων κατοίκων
περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της , η κ Βαγενά πρότεινε να συμπεριληφθούν και τα χωριά στα παράλια του Δήμου Αγιάς, το Κόκκινο Νερό, η Παλιουριά και η Κουτσουπιά, τα οποίο αντιμετωπίζουν πρόβλημα εμβέλειας.
Στη συνέχεια χαρακτήρισε ‘’ Σημαντική την ημέρα συζήτησης του παρόντος σχεδίου νόμου που συμπίπτει με την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.’’
‘’ Επιτέλους, τερματίζει η παράνομη κατοχή των συχνοτήτων, χωρίς να πληρώνουν στο δημόσιο. ‘’Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με εντιμότητα’’ δήλωσε χαρακτηριστικά."