Ξεκινούν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πιθανότατα  από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που αναρτήθηκε στη σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπεται η πρόσληψη δύο γιατρών και δώδεκα νοσηλευτών με διετείς συμβάσεις.

Με την ολοκλήρωση των προσλήψεων αναμένεται η λειτουργία και των οκτώ κρεβατιών της ΜΑΦ, δίνοντας έτσι λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΛ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Η πρόσληψη των συγκεκριμένων 14 γιατρών και νοσηλευτών είναι τμήμα της προκήρυξης συνολικά 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά νοσοκομείο έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα στοιχεία των κενών θέσεων στις ΜΕΘ όλης της χώρας και τις προτεραιότητες που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην προκήρυξη θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Υπογραμμίζεται ότι στους γιατρούς και τους νοσηλευτές των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το περασμένο φθινόπωρο, δόθηκε δυνατότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους με δελτίο παροχής υπηρεσιών μέχρι την προκήρυξη στην οποία τώρα μπορούν να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν θέση με το επιπλέον πλεονέκτημα της προϋπηρεσίας που διαθέτουν.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία αλλά και η ταχύτατη κάλυψη των κενών με έμπειρο προσωπικό.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τις παραπάνω προσλήψεις είναι να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ- ΜΑΦ- ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία, να ανακτηθούν κρεβάτια που την προηγούμενη περίοδο είχαν σταματήσει να λειτουργούν, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν νέες κλίνες, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο.

Τέλος, σημειώνεται ότι από την πρώτη δέσμη των 985 προλήψεων σε μόνιμο προσωπικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αναρτήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τον ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα για τις ειδικότητες ΥΕ (101 θέσεις) και ΠΕ (125 θέσεις).

Οι διορισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει αφού για την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, ο νόμος επιτρέπει την πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες. Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί η κατανομή και των υπολοίπων 759 θέσεων και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί η δεύτερη δέσμη προσλήψεων (2.440 θέσεις)».