Δεν πρόλαβε καλά καλά να ανοίξει τις πύλες της η Πανελλήνια Γεωργική-Κτηνοτροφική Έκθεση Agrothessaly στη Λάρισα και κατακλύστηκε από επισκέπτες.
Με τα επίσημα εγκαίνια να γίνονται στις 19.00 σήμερα από τον λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, η Agrothessaly ήδη δέχεται στα περίπτερά της αγρότες και κτηνοτρόφους που αναζητούν πληροφορίες αλλά ελκυστικά προϊόντα για αγορά.
Με μια πρώτη αίσθηση, αυτό που ρωτούν τους γεωργικούς συμβούλους που έχουν περίπτερα είναι κυρίως για τα σχέδια βελτίωσης που αναμένονται και για το φορολογικό και ασφαλιστικό τους.


Φυσικά πρωταγωνιστές στις αναζητήσεις είναι τα αγροτικά και τα κτηνοτροφικά μηχανήματα. Τρακτέρ (είδαμε ακόμη και Lamborghini!), αλωνιστικές μηχανές, αμελκτήρια, καλλιεργητές, εξοπλισμός για λίπανση, άρδευση, ακόμη και για μια τέλεια σε σχήμα αχυρόμπαλα!
Σπόροι, λιπάσματα, ζωοτροφές, πληροφορίες για βιολογικές καλλιέργειες, έρευνες των ΤΕΙ Θεσσαλίας για τις δενδροκομικές καλλιέργειες ακόμη και…»διάγνωση» σε χωράφια με προβλήματα… μέσω…drone. Όλα θα τα βρει κανείς εκεί.
«Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά φέτος. Εκτός από τους επισκέπτες που θα βρουν ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει για την γεωργία και την κτηνοτροφία, ο στόχος είναι στο χώρο της έκθεσης να κλειστούν επιχειρηματικές συμφωνίες. Οι εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τουυς και οι επισκέπτες να τα γνωρίσουν και να προκύψουν εμπορικές συμφωνίες.» τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Λάρισας, ο Παναγιώτης Νταής, αντιδήμαρχος Οικονομικών του δ.Λαρισαίων.
Την Agrothessaly αναμένεται να επισκεφθεί αύριο το απόγευμα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.


ert.gr (Μάνια Γκουσιάρη)