Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν γονείς, μαθητές και καθηγητές του 15ου Γυμνασίου στις γραμμές του ΟΣΕ, στο Μεζούρλο, ζητώντας μέτρα προστασίας. Την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου θα σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα στην αφύλακτη πλευρά των γραμμών στέλνοντας το δικό τους μήνυμα προς τον ΟΣΕ. Στο κείμενό τους αναφέρουν τα εξής:
"Το 2012 ένα 12χρονο παιδί "κεραυνοβολήθηκε" στις γραμμές του ΟΣΕ στην περιοχή του σταθμού ¨Μεζούρλο¨ και από τύχη σώθηκε, μετά από πολύμηνη νοσηλεία του σε νοσοκομείο.

Τον Οκτώβριο του 2017, 15χρονος μαθητής "κεραυνοβολήθηκε" στις γραμμές του ΟΣΕ στην ίδια περιοχή, αλλά δεν είχε την ίδια τύχη, και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Και πριν στεγνώσει το μελάνι των άρθρων για τις ευθύνες του ΟΣΕ και των άλλων συναρμοδίων, λίγες ημέρες μετά ένα 10χρονο παιδί δεν είχε την ίδια τύχη και χάνει τη ζωή του στις γραμμές του τρένου μετά από παράσυρσή του από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης Λάρισας.
Σε ένδειξη μνήμης - Παράσταση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε, μετά από πρότασή μας τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, του 15μελές μαθητικού συμβουλίου και τις σχετικές άδειες, από τη Διεύθυνση του 15ου Γυμνασίου και της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας την Παρασκευή 01/12/2017 και ώρα 12:00 - 13:00 να σχηματιστή ανθρώπινη - μαθητική αλυσίδα στο άνοιγμα των 300 μέτρων (στις γραμμές του Μεζούρλου) επί της οδού Ξυλοκάστρου να κατατεθούν λουλούδια και να ανάψουν οι μαθητές κεριά, παρουσία των Μ.Μ.Ε..
Πριν από αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας θα προηγηθεί στο σχολείο ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους που κρύβονται στις γραμμές του ΟΣ.Ε."